Connect with us

Pénzügy

VÁLTOZÁS jön 2024-től minden magyar üzletben, boltban – Ennek sokan nem örülnek majd!

VÁLTOZÁS jön 2024-től minden magyar üzletben, boltban – Ennek sokan nem örülnek majd!

VÁLTOZÁS jön 2024-től minden magyar üzletben, boltban – Ennek sokan nem örülnek majd!

Jelentős változás lép életbe jövőre a vásárláskor használt nyugták kapcsán: 2024-től már elektronikus formában kapjuk meg a blokkot, melynek papír kiszerelésének döntő többsége a kukába kerül.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nagy erőkkel dolgozik azon, hogy csökkentsék a nyugták által okozott hulladék mennyiségét, ezért a tervek szerint hamarosan bevezetnek egy olyan megoldást, mellyel megmaradnak a papíros blokk előnyei, de ez már elektronikus formában lesz.

Újabb szigorítás jön 2024-től Magyarországon – ez kötelező lesz!

Mizsányi Attila, a NAV Kockázatelemzési és Adattudományi Főosztályának vezetője elmondása szerint az e-nyugta 2024 júliusában indul, a teljes átállásra pedig négy évet szánnak.
A papírmentes nyugták használatához a vásárlóknak nem lesz szükségük regisztrációra, csupán egy okostelefonra letöltött alkalmazásra. Az applikációban lévő QR-kódot kell felmutatnia a kasszánál fizetéskor, hogy ezzel létrejöjjön a nyugta, mely elektronikusan lesz elérhető a NAV Nyugtatárában.

A vevő ettől függetlenül kérheti a nyugta kinyomtatását, de ez az elektronikus forma nyomtatott verziója lesz.

A művelethez a boltok pénztárgépeit is le kell cserélni, vagy fejleszteni úgy, hogy képes legyen az e-nyugta kiállítására. A teljes átállásra az indulástól számított négyéves határidőt kapnak az üzletek, azaz várhatóan 2028 közepére már minden üzletben így lehet majd fizetni – írja a G7.

Személyi kölcsön igénylése, akár 5 perc alatt.
Banki előminősítés azonnal itt:

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top