Connect with us

Pénzügy

Orbán Viktor mai bejelentése: új akciótervvel állt elő a kormány, ezt vezetik be!

Orbán Viktor mai bejelentése: új akciótervvel állt elő a kormány, ezt vezetik be!

Orbán Viktor mai bejelentése: új akciótervvel állt elő a kormány, ezt vezetik be!

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” című reggeli műsorában adott interjút, ahol a kormányfő elárulta, jövő héten a Kormányinfón Gulyás Gergely új gazdaságvédelmi akciótervet fog bejelenteni. A miniszterelnök elmondta, a kormány megtakarításokra kivetett új adója ideiglenes, ha a háborúnak vége, ezt ki fogják vezetni.

Új gazdaságvédelmi akcióterv jön

Jövő héten Gulyás Gergely bejelenti az új gazdaságvédelmi akciótervet a Kormányinfón – mondta Orbán Viktor.

Jövedéki adó emelés

A benzin jövedéki adójának emelésére nem volt szükség, mint púp a hátunkra, annyira kellett ez nekünk.

Orbán Viktor szerint Brüsszel úgy döntött, hogy jövedéki adót kell emelni. Lejárt a türelmi idő, nem tudunk mit tenni, a brüsszeli utasításokat kénytelenek vagyunk betartani. A jövedékiadó-emelés valóban uniós elvárás, ám a helyzet ennél bonyolultabb.

Árstopok, infláció és megtakarítások

Óvatosnak kell lennünk, a kormány világos vállalást tett egy nehéz helyzetben. Miután Magyarország importból fedezi az energiái nagy részét, ezért az égbe szökő energiaárak kárvallotjai mi vagyunk. Az év végére egy számjegyűnek kell lennie az inflációnak, ezt le kell rántani, törni, zúzni. Le is fogjuk törni. Van, amit ki kell vezetni, de kell újabb intézkedéseket is hozni. Kijelentette:

Az év végére az infláció nem lehet 10% fölött, sőt, érdemben 10% alatt kell lennie.

Nem állítom, hogy könnyű, de szükséges a költségvetést már most beadni. Nem könnyű 5-6 hónapra előre számokat közölni. Védelmi költségvetésre van szükség, amely megvédi a fontos dolgokat, nem csak az országot. Meg kell védeni a családokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést.

De előfordul olyan is, ami azonnali intézkedéseket követelt: háborús időkben nem mindegy, a megtakarításukat hol tartják az emberek.

Az segít háborús időben az országon, aki a megtakarítását államkincstárban vagy kincstárjegyben tartja.

Olyan intézkedéseket hoztunk, amivel a banki megtakarítások helyett a kincstárba mozdítjuk el a pénzeket, adót vetünk ki a nem államkincstári megtakarításokra, és jó kamatokat kínálunk.

Ez ideiglenes, amíg a háború tart, ha a háborúnak vége, ezt ki fogjuk vezetni.

Személyi kölcsön igénylése, akár 5 perc alatt.
Banki előminősítés azonnal itt:

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top