Connect with us

Egyéb

Breaking: 20 évet kapott Portik Tamás, aki a vád szerint gépfegyverrel végeztette ki haragosát

Breaking: 20 évet kapott Portik Tamás, aki a vád szerint gépfegyverrel végeztette ki haragosát

Régen látott biztonsági intézkedésekkel kezdődött meg Portik Tamás büntetőpere! Mint ismert Portik és társa ellen előre kitervelten elkövetett emberölés miatt emeltek vádat.

Ahogy arról a Blikk még 2021. februárjában , elfogtak és őrizetbe vettek egy férfit, akit egy több mint két évtizeddel ezelőtti gyilkossággal vádolnak. 1999. április 25-én ugyanis Budapest XI. kerületében, a Karinthy úton lévő egyik albérletben lőfegyverrel megöltek egy 36 éves embert. A gyilkossággal gyanúsított 52 éves K. Gábort 2021. február 3-án egy összehangolt rendőri akció során fogták el. A gyilkosságot azonban állítólag Portik rendelte meg.

Portik Tamás az 1990-es évek közepétől egy bűnelkövetői csoportot szervezett maga köré, amelyet ő irányított, a tagoknak pedig az volt a feladatuk, hogy végrehajtsák az utasításait. A vád szerint az ügy későbbi sértettje is ennek a bűnelkövetői csoportnak a tagja volt. A vádirat szerint Portik már fiatalkora óta ismerte a sértettet, ám 1999-ben megromlott közöttük a korábbi baráti viszony, ezért megbízta a szintén a bűnelkövetői csoportjához tartozó két társát, hogy öljék meg a férfit.

Az két férfi 1999. április 25. napja körül megjelent a sértett XI. kerületi bérelt lakásánál, leparkoltak, majd felcsöngettek a sértetthez. A sértett beengedte őket a lakásba. A vád szerint a lakásban az emberölés tettese a fürdőszobába ment, ahol elővette a szatyrából az emberölés végrehajtásához előzetesen beszerzett, hangtompítóval ellátott géppisztolyt, majd a fürdőszobából kilépve a fegyverrel célzott lövést adott le a sértettre, aztán közelebb lépett hozzá és még többször rálőtt.

A sértett a helyszínen életét veszítette. A sérülések olyan súlyosak voltak, hogy életét az azonnal érkező szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg. A cselekményt követően a két férfi az Erzsébet híd budai hídfőjéhez hajtott, ahol a lőfegyvert a Dunába hajították. A lőfegyvert később, hajléktalanok megtalálták a Duna-parton, és azt leadták a rendőrségen. A sértett holttestét a lakás tulajdonosa által megbízott személy 1999. május 06. napján fedezte fel, amikor a bérleti díjért megjelent a lakásban.

Az ügy tárgyalását a Fővárosi Törvényszéken tartják, ahol a 2. emeleti tárgyaló előtt TEK-eseket látni, akik mobil biztonsági kapukat szereltek fel, valamint átnézik a táskákat, bekapcsolatatják a laptopokat, szétszedik a kamerákat.

Portik Tamás ezúttal személyesen jelent meg a tárgyaláson, amire régen volt példa, az utóbbi egy évben minden ellene folyó ügyben csak videó meghallgatásra volt lehetőség. Úgy tudni, azért nem a BV műveleti egységének kommandósai biztosítják a mai tárgyalást, mert Portik esetében soha nem zárható ki a szökés vagy éppen az ellene irányuló támadás lehetősége. Ennek megakadályozása érdekében érkeztek a helyszínre a TEK emberei.

A bíró előtt egyébként több mint 10 ezer oldalnyi irat van jelenleg, a tárgyalóterembe pedig megérkezett Portik és K. Gábor. A másodrendű vádlott, K. Gábor azt mondta, nincs köze a gyilkossághoz, a helyszínen talált DNS-ek között sincs ott az övé. Mint mondja, korábban követett el ostobaságokat, de megváltozott, családja van, lediplomázott. Állítása szerint, aki ellene vallott egy szavahihetetlen ember. Szerinte az indíték is hazugság, mert nem volt haragban a sértettel. “Mindenkit feladott, össze-vissza hazudott” – mondta K. Gábor, aki állítja az ellene valló férfi még egy olyan 1999-es ügyben is őt nevezte meg, amikor ő egy másik jogsértés miatt letartóztatásban volt.

A másodrendű vádlott a szakértői véleményeket is elemezte és továbbra is tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt. Szerinte a lövések nem lehettek úgy, ahogy az a jegyzőkönyvben van, a fegyverszakértő és az orvosszakértő leírása is rossz. Állítja, minden tanú hazudik.

A tárgyaláson végül Portik Tamást bűnösnek mondták, az emberölésben felbújtóként vett részt, 20 év letöltendőt kapott. Feltételesen a büntetés letöltésének négyötöde után szabadulhat legelőbb. Egyébként Portikra vonatkozóan nem ez az egyetlen ügy, amiben ítéletet hoznak, ősszel ugyanis a kapcsolatosan áll majd bíróság elé, Gyárfás Tamással együtt.

A mostani gyilkossági ügyben a másodrendű vádlottat is elítélték, K. Gábor hiába bizonygatta az ártatlanságát, első fokon emberölés bűntettében bűnösnek mondták ki, 14 évet kapott. Az ítélet nem jogerős.

A cikk forrása: https://blikkruzs.blikk.hu/aktualis/drama/portik-tamas-targyalas-biztonsagi-intezkedes/5jy8msw?fbclid=IwAR3o33d1yfKoKjGk2ETe-XFXw51tYecqtLGpSjg_vr0ZQhXyenSdWOf9xWI

Continue Reading

Ajanlo

To Top