Connect with us

Pénzügy

Bombahír – jön a férfiak 40+ nyugdíjkorhatár! Férfiak 40 plusz nyugdíjkorhatár 2024

Bombahír – jön a férfiak 40+ nyugdíjkorhatár! Férfiak 40 plusz nyugdíjkorhatár 2024

Bombahír – jön a férfiak 40+ nyugdíjkorhatár! Férfiak 40 plusz nyugdíjkorhatár 2024

Módosító javaslatot nyújt be a Jobbik a jövő évi költségvetésről szóló törvényhez annak érdekében, hogy 40 év munkaviszony után ne csak a nők, hanem a férfiak is elmehessenek nyugdíjba.

A módosító javaslatot Ander Balázs terjesztette elő a 2024-es költségvetés parlamenti vitájában. A Jobbik országgyűlési képviselője kiemelte: 40 ledolgozott év után főleg, ha azt nehéz fizikai munkával, veszélyes munkakörben töltötték a férfiaknak is kijárna a nyugdíjba vonulás lehetősége – írja az infostart.hu.

Indoklásképpen egyebek mellett elhangzott, hogy a magyar szakmunkás férfiak annyira sokat dolgoznak, és olyan rossz egészségügyi állapotban vannak, hogy a felük nem éri el a nyugdíjaskort.

A párt képviselője a Parlamentben arról beszélt: egy magyar férfi egy svédhez képest 11 évvel kevesebb egészségben eltöltött életévre számíthat, sőt, az EU-27-et vizsgálva is 2 év a lemaradásunk.

„Hogy milyen egészségügyi állapotban érik el mondjuk a nyugdíjkorhatárt, arról horrorisztikus történetekkel, illetve elborzasztó statisztikai számsorokat és adatokat lehetne itt a végtelenségig citálni különösen a halmozottan hátrányos helyzetűvé nyomorított válságrégiókból, mint mondjuk Dél-Somogy, ahonnét érkeztem” – fogalmazott.

A párt számításai szerint a javaslat kivitelezése 200 milliárd forintból megoldható lenne.

Személyi kölcsön igénylése, akár 5 perc alatt.
Banki előminősítés azonnal itt:

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top