Connect with us

Egyéb

Meghalt Balogh László

Meghalt Balogh László

A Ferenczy Múzeumi Centrum osztotta meg a hírt, hogy ma hajnalban elhunyt Balogh László Munkácsy-díjas, Pro Urbe díjjal kitüntetett festőművész, Szentendre díszpolgára.

„A vizuális gondolkodás legközvetlenebb eszközével él, mert ez felel meg természetének, egyéniségének és mondanivalójának egyaránt. Ha szükségét érzi, akkor az egyszerű vonalrajztól, az összefüggéseket kereső fekete-fehér foltokig a rajz összes lehetőségeit felhasználja. A természetben érzékelt jelenségekkel való kapcsolatát mindig megtartja, akkor is, amikor kénytelen eltávolodni attól. Művei sokszor sokat sejtetőek, az ember fantáziájára bízza a kép formai és gondolati kiegészítését. A dolgok mögött mindig ott van, jelen van az a valami, amit emberinek nevezünk. Életműve a magyar művészet szerves része”

– idézték Barcsay Jenő róla szóló szavait az ÉS folyóirat 1974 augusztusi számából.

( )

A szentendrei festőművészt a város saját halottjának tekinti, temetéséről később adnak hírt – írták.

A cikk forrása: https://blikkruzs.blikk.hu/aktualis/drama/meghalt-balogh-laszlo/zp9lss5?fbclid=IwAR3nrAdMCjnK4qpMXBIpdr50S-zLGdJc9OqunBwu8fKpfWve4rVLwO2JrZg_aem_th_Af89LIMSHOIhWoS5xJONVncUtAO4-Qt2xcZJdJ3vnq7kfUDTGbUBSTCZ1JVqFq8IUx8

Continue Reading

Ajanlo

To Top