Connect with us

Mindennapok

„Békességben,nyugalomban, , csendben aludt el” – legyőzte a gyilkos kór a 19 éves futballkapus szervezetét

„Békességben,nyugalomban, , csendben aludt el” – legyőzte a gyilkos kór a 19 éves futballkapus szervezetét

„Nyugalomban, békességben, csendben aludt el” – legyőzte a gyilkos kór a 19 éves futballkapus szervezetét

Mindössze 19 éves korában meghalt Bánhegyi Zsolt, a Szolnoki MÁV FC korábbi kapusa, aki Balmazújvároson és Mezőkövesden is focizott.

A fiatalembernél egy éve Ewing-sarcomát diagnosztizáltak, Budapesten kezelték, kemoterápiát kapott.

Testvére bejegyzése szerint az első három hónap végén pozitív változások történtek, a daganat összébb húzódott, az áttét csökkent, de karácsonyra újra rosszabb lett az állapota és tavasszal is rossz híreket kapott.

Pár napja még egy kísérleti gyógyszerre gyűjtöttek a közösségi oldalakon, amit végül már nem kaphatott meg. Kedden már arról volt kénytelen írni a testvére, hogy Zsolt „Nyugalomban, békességben, csendben aludt el.”

Egy évvel ezelőtt derült ki, hogy Ewing-szarkómás Bánhegyi Zsolt, az NB II-es Szolnok fiatal kapusa. A rosszindulatú csontrák kemoterápiás kezelést igényelt, de nem hozott eredményt. A daganat és az áttét növekedett, és a 19 éves játékos állapota romlott. Kedden reggel elhunyt. Jövő hónapban töltötte volna be a 20. életévét – írta meg a Sportal.hu.

Egy évvel ezelőtt fordult rosszra minden A BudaPestkörnyéke.hu arról számolt be kilenc nappal ezelőtt, hogy Bánhegyi Zsolt egy évvel ezelőtt már leérettségizett írásban, és izgatottan várta a hétvégi meccset az NB II-es Szolnok cserekapusaként. Ekkor azonban váratlan fordulat állt be: a fiatalember kórházba került és azóta is naponta harcolt az életéért.

Leérettségizett és meccsre készült „Pontosan 52 hete kezdődött minden. A most 19 éves Öcsém egy éve ilyenkor már írásban leérettségizett, hétvégén még bevetésre készen állt az NB II-es Szolnok cserekapusaként. Mindent megtett azért, hogy profi labdarúgó legyen. Balmazújvároson, Mezőkövesden és Szolnokon is alázatosan, elhivatottan és mindent a focinak alárendelve készült a hétvégi mérkőzésekre” – így kezdődik az a Facebook-bejegyzés, amit Zsolt testvére írt.

„Békességben,nyugalomban, , csendben aludt el” – legyőzte a gyilkos kór a 19 éves futballkapus szervezetét

Mindennapos harc 52 hete azonban minden megváltozott Egy sportsérülésnek tűnő izomsérülés Bánhegyi Zsolt életét felforgatta. Ewing-sarcomát állapítottak meg nála. Az, hogy az érettségi befejezése elmaradt 2022-ben, és az, hogy abbahagyta a focit, semmiség a mindennapos harc mellett.

Karácsony előtt jött a második csapás „Jó kezekbe került Budapesten, azonnal elkezdték a kezelését. Kemoterápia, korábban csak hallottunk róla. Sajnos át is éltük! Fél éven keresztül kezelték. Az első három hónap végén pozitív változások történtek. A daganat összébb húzódott, az áttét csökkent. A következő kezelések végére vártuk a további javulást, de karácsony előtt jött a második csapás. Nőtt a daganat, nőtt az áttét. Jött a folyamatos láz és egy még nehezebb időszak” – folytatódott a poszt.

Nem bízik a kemoterápiában „Következett a gyógyszeres kezelés. Szemmel láthatóan javult a közérzete. Bíztunk benne, hogy ezzel párhuzamosan javulnak az eredmények. Húsvét előtt jött az újabb csapás! Tovább nőtt a daganat és az áttét. A protokoll szerint a kombinált kezelés következne, ha Öcsém elfogadná. Nem tette, nem bízik a kemoterápiában. Nagyon megszenvedte a 10 kezelést. Eredmény nélkül. Saját felelősségére nem vállalta” – írta a testvér.

Minden követ megmozgatnak „Kedves Barátaink, Családunk, Ismerőseink és Sportbarátok! A család elkezdett más gyógymódok után kutatni. Minden követ megmozgatva gyógyulási alternatívákat mutatunk be a Testvéremnek. Továbbá kapcsolatban vagyunk más szakemberekkel is. Viszont a döntés az Övé, Ő éli át a betegséget, Ő éli át a fájdalmakat. Döntött” – olvashattuk a bejegyzésben.

Rengeteg beteget meggyógyított már „Egy kísérleti fázisban levő készítményt szeretne megkapni többször. Rengeteg beteget meggyógyított a szer. Ennek a költsége többmillió forint, ebben kérünk segítséget! Viszont nincs idő várni, lépni kell” – írta Bánhegyi Zoltán. Sajnos, nem maradt idő arra, hogy kiderüljön,

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/bekessegbennyugalomban-csendben/2

Continue Reading

Ajanlo

To Top