Connect with us

Egyéb

20 évig ült ártatlanul Katalin: nem ő gyilkolta meg négy gyermekét – azonnal kiengedték a börtönből, ám sajnos… Mutatjuk a megdöbbentő részleteket:

20 évig ült ártatlanul Katalin: nem ő gyilkolta meg négy gyermekét – azonnal kiengedték a börtönből, ám sajnos… Mutatjuk a megdöbbentő részleteket:

 Húsz év után szabadon bocsátottak egy nőt, akit négy gyermeke meggyilkolása miatt ítéltek el. Egy újabb vizsgálat ugyanis alátámasztani látszik Kathleen Folbigg vallomását, miszerint a gyerekek természetes úton haltak meg. Kathleen Folbigg történetéről korábban a Blikk is beszámolt. A nőt 2003-ban ítélték el összesen 40 év börtönre, miután a vád szerint mind négy gyermekét megfojtotta. Folbiggnak 1989-ben és 1991-ben fia, 1993-ban és 1999-ben pedig lánya született, de egyikük sem érte meg a kétéves kort.

A halálesetek rendkívül rejtélyesek voltak, így egy idő után a rendőrség a nőt kezdte gyanúsítani. 18 év után szabadulhat a gyilkosnak hitt anya: kiderült, valójában mitől haltak meg a gyermekei. Az új vizsgálat szerint azonban az 1989-1999 között meghalt gyerekek közül kettő szívleállást okozó, CALM2-G114R nevű genetikai rendellenesség miatt halt meg, a harmadik pedig egy neurogén eredetű rendellenesség miatt. A vizsgálat szerint ezek után legalábbis kétséges, hogy az asszony megölte volna a negyedik gyermekét. A 2003-ban elítélt Folbiggnak Új-Dél-Wales állam főügyésze, Michael Daley adott kegyelmet, bejelentésében kiemelve, hogy a lépés azt mutatja, az ország igazságszolgáltatása jól működik. Hozzátette:

A történteket látva, képtelenség nem együttérezni Kathleen és Craig Folbiggal. Kiemelte, hogy a feltétel nélküli kegyelem nyomán Folbigg azonnal szabadon távozhatott, az ítéletet azonban nem semmisítik meg. Folbigg eredetileg 40 év börtönbüntetést kapott, amelyet 2005-ben 30 évre csökkentettek. Így 2033-ban szabadult volna, kegyelmet pedig legkorábban 2028-ban kérhetett volna. Az asszony végig tagadta a bűnösségét. Tavaly márciusban csaknem száz tudós – köztük két Nobel-díjas – levelet intézett az ausztrál hatóságokhoz, amelyben Folbigg szabadon bocsátását kérték. Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top