Connect with us

Mindennapok

Az egész bolygóra kiterjedő lehűlés jön! Hatalmas pusztítást fog okozni a becsapódó aszteroida

Valahogy fel kellene készülni rá…

A csillagászok figyelmeztetnek: bár jó pár évig még biztonságban vagyunk, a Földnek majd meg kell küzdenie egy aszteroidával, amely az egész bolygóra kiterjedő lehűlést okoz, és elpusztítaná azt a helyet, ahol becsapódott.

Csillagászok kétezer potenciálisan veszélyes aszteroida pályáját térképezték fel, amelyek a következő ezer évben megközelítik a Földet.

Daily Starnak nyilatkozó Dr. Tim Gregory nukleáris vegyész szerint ha a 900 potenciálisan veszélyes aszteroida egyike, amelyek

átmérője meghaladja az egy kilométert, eléri a Földet, körülbelül 2000 hidrogénbomba értékű energia szabadulna fel a robbanás során.

– Egy napon, a távoli jövőben meg kell küzdenünk egy ilyen esemény lehetőségével, túlélésünk attól függ, hogy megfelelően felkészülünk-e vagy sem – magyarázza szakember, hozzátéve, hogy a becsapódó aszteroida körülbelül 16 kilométeres (Londonnál nagyobb) krátert vájna és az egész bolygóra kiterjedő lehűlést okozna, és elpusztítaná azt a helyet, ahol becsapódott.

A hír azután érkezett, hogy csillagászok 2000 potenciálisan veszélyes aszteroida pályáját térképezték fel a következő 1000 évben, és megállapították, hogy a prognózis jó volt erre az időszakra.

Continue Reading

Ajanlo

To Top