Connect with us

Egyéb

Van ismét kiért aggódni! Újabb magyar hegymászó indult csúcsot ostromolni

Van ismét kiért aggódni! Újabb magyar hegymászó indult csúcsot ostromolni

Van ismét kiért aggódni! Újabb magyar hegymászó indult csúcsot ostromolni

Hirdetés

Suhajda Szilárd tragédiája sem tartott vissza egy másik neves magyar hegymászót, Klein Dávidot, aki szívében gyásszal utazott Pakisztánba, és olyan helyen készül mászni, ahol a megfogalmazása szerint a madár sem jár.

Még nemigen tért magához a közvélemény Suhajda Szilárd tragédiája után, de máris újra van kiért izgulni. Egy másik neves hegymászó, Klein Dávid a közösségi oldalán tette közzé, hogy különleges expedícióra utazott el, ahogyan fogalmaz: „Zavarral, gyásszal, haraggal, várakozásokkal, szeretettel, izgalommal telve és túltervelve. A BWT Hindukus Expedíció célja felé, a pakisztáni–afgán határvidékre, ahol a madár se jár, ahol az igazi, Nagybetűs Kalandok várnak, ahol 25 évvel ezelőtt beleszerettem az expedíciós hegymászásba.”

Fotó: Facebook
Hirdetés

Klein Dávid és társa május 29-én indult útnak Ferihegyről, május 30-án érték el Iszlámábádot és 31-én érkeztek meg Csitrál megyébe, az afgán határ közelébe. Az útról ezt írta: „Nem érzem, hogy félnék az ismeretlentől: az ismeretlen hegytől, amin 20 éve nem járt expedíció, az ismeretlen társtól. Azt érzem, hogy érzékeny állapotban szaladok a hegy felé, mint a fiatal szerelmes, és menekülök a hegy felé, mint egy szökevény. Minden történést, ízt, színt, pillanatot felfokozottan élek át. Odabent. Idekint hordókat pakolok, beszélgetek, csobogok tova az expedíció hömpölygő folyamat-folyóján.” 

Ehhez hozzátette, folyton arra gondol, aki már nem érző és nem eleven – egyértelműen Suhajda Szilárdra célozva.

A Hindukus az Eurázsiai-hegységrendszerhez tartozó, Pakisztánon és Afganisztánonát húzódó hegység. Legmagasabb pontja a 7690 méteres Tiricsmir. A Klein Dávid által megjelölt csúcs, az Istor-o-Nal 7403 méter magas – ez a világ 68 legmagasabb csúcsa. 

Hirdetés

Klein Dávid az egyik legsikeresebb, tapasztalt magyar hegymászó. Wikipedia oldala szerint 2019-ig összesen négy, nyolcezer méternél magasabb hegycsúcs tetején állt – valamennyin kisegítő oxigén használata nélkül. A Mount Everest megmászásával is többször próbálkozott, de eddig nem járt sikerrel. 

Borítókép: Klein Dávidot nem riasztotta el barátja tragédiája (Fotó: Facebook)

Hirdetés

document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

A cikk forrása: MagyarokKlubbja.com

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top