Connect with us

Egyéb

NASA kiadta a közleményt- Senki nem hitt benne, most mégis megtörténhet a Földdel

NASA kiadta a közleményt- Senki nem hitt benne, most mégis megtörténhet a Földdel

Az eddigi legnagyobb aszteroida robog a Föld felé a NASA tudósítása szerint. A 2020 DB5 névre keresztelt űrszikla számítások szerint június 15-én fogja keresztezni a Föld pályáját, és felkerült a földközeli objektumok listájára.

 

A hatalmas, 850 méter átmérőjű szikla körülbelül 9,51 km/s sebességgel fog elzúgni a Föld mellett. Annak ellenére, hogy viszonylag közel kerül a Földhöz, a NASA szerint nincs ok aggodalomra, semmilyen kárt nem fog okozni nekünk.

Az óriásszikla utoljára 1995-ben került a Föld közelébe, ezt megelőzően az 1960-as években járt hozzánk közel. Először 1905. május 28-án vették észre, amikor 10,59 km/s körüli sebességgel haladt. – olvasható a borsonline.hu-n.

A NASA menetrendje szerint 2179. július 23-án látogat utoljára a Földre.Ha azonban a dolgok rosszul mennének, és az aszteroida iránya a következő hónapban megváltozna, ami komoly aggodalomra adna okot a Földön, a NASA már készen áll egy aszteroidaromboló rendszerrel, miután 2022 végén sikeresen végrehajtották a tesztet.

A tudósok egy rakétát lőnek a Földet fenyegető aszteroidába, amely kibillenti a pályájáról, így elkerülhető lesz az ütközés.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/nasa-kiadta-a-kozlemenyt-senki-nem-hitt-benne-most-megis-megtortenhet-a-folddel/

Continue Reading

Ajanlo

To Top