Connect with us

Sztársztorik

„Csak egy magányos alak volt a tájban” – Megszólalt a férfi, aki utoljára látta Suhajda Szilárdot

„Csak egy magányos alak volt a tájban” – Megszólalt a férfi, aki utoljára látta Suhajda Szilárdot

Mint megírtuk, sajnos már semmi esély sincs arra, hogy Suhajda Szilárdot életben találják. A Kyocera Everest Expedíció 2023 szóvivője, lapunknak elárulta, hogy vasárnap helikopterrel még egyszer kutatnak majd, de arra már nem számítanak, hogy élve találják meg a hegymászót. Most megszólalt a filmes, aki utoljára látta Suhajda Szilárdot.

Elia Saikaly hegymászó és dokumentumfilmes Katmanduban, aki a Mount Everesten forgatott a kuvaiti Yousef Al Shatti hegymászóval. Kiderült, hogy kétszer is találkoztak Suhajda Szilárddal. A filmes elmondta, hogy mit látott a magyar hegymászóból:

„Szilárd nagyon lassan mozgott a Balcony alatt, ahol utoljára láttuk. Nem sokat sikerült haladnia azóta, hogy először láttuk. Próbáltam beszélni vele, de nem válaszolt, nagyon elszántnak tűnt, csak ment tovább nagyon lassan a csúcs felé”

– nyilatkozta Elia Saikaly.

A filmes azt is elmondta, hogy Suhajda Szilárddal először 50-60 méterrel a Balcony (egy pihenőhely 8400 méteren) alatt találkoztak, majd lefelé menet a csúcsról ismét megpillantották a magyar hegymászót – írja az , amit az szúrt ki.

Nagyon aggódtam Szilárdért, ahogy egyre lejjebb ereszkedtünk, visszanéztem, és még mindig nem volt a déli csúcs felett, csak egy magányos alak volt a tájban

– nyilatkozta hegymászó.

A cikk forrása: https://blikkruzs.blikk.hu/aktualis/suhajda-szilard-maganyos-alak-vallomas-tragedia/pxnnvv0?fbclid=IwAR1zJVSdzKolmRM0KtcOXyUDMR-68ZqMO2ZlatJKA3-u_0ODexKohABvNys_aem_th_AQ3G_Kht4mxXuBj8wW6_M7v7NzSUdtCoO_xHpA2J8Dc5bpph7gLNL1U7P71cap-R4kI

Continue Reading

Ajanlo

To Top