Connect with us

Balesetek

Ez a magyar anyuka majdnem belehalt, miután a szobában szárította a ruháit! Ez sajnos nem vicc: – Ezután biztos nem a szobában szárítod majd a ruhákat azt garantáljuk..!

Ez a magyar anyuka majdnem belehalt, miután a szobában szárította a ruháit! Ez sajnos nem vicc: – Ezután biztos nem a szobában szárítod majd a ruhákat azt garantáljuk..!


Te is odabent szárítod a ruhát? Akkor olvasd el az alábbi cikket és többé nem a szobában teszed majd! Egy magyarországi 43 éves nő, Csatos Ilona állítja, hogy a súlyos tüdőgyulladását a lakásban szárított ruhák páralecsapódása okozta. A nappaliban száradó ruhák miatt elszaporodtak a nő lakásában a gombaspórák. “A dologra akkor derült fér, amikor a súlyos tüdőbetegségemet és a légzési problémákat is diagnosztizálták.

Hirtelen próbáltam minden óvintézkedést megtenni, hogy megszabaduljak a spóráktól, de úgy tűnt, hogy hamarabb kellett volna gondolkozni”-mondta a három gyerekes anya. Az orvos felhívta a figyelmét, hogy az állapota egyre csak súlyosbodik, ezért az elmúlt 12 hónapban fokozottan odafigyeltek arra, hogy ne szárítsák a ruhákat a lakásban. Ebben az időszakban kezdte érezni a javulást, egy idő után már nem érzékelte olyan erősen a tüneteket.

Szakemberek szerint nagyon egészségtelen, ha bent szárítjuk a ruhákat. Főleg, ha radiátorra tesszük a vizes ruhákat, akár 30 százalékkal is megnövelhetjük a lakóterület páratartamát, és így tökéletes közeget biztosítunk a gombák szaporodásához. “A sok kimosott ruha, majdnem két liter vizet tartalmaz. A legtöbben immunisak egy ideig a gombás fertőzésre, azonban nagyobb veszélyeztetettségnek vannak kitéve az asztmás betegek, azok akiknek le van gyengülve az immunrendszerük, és a daganatos betegek. Ez az állapot akár visszafordíthatatlan tüdőkárosodást is okozhat. Jó meg kell fontolni, hogy hol szárítjuk a ruhákat, mindenképp részesítsük előnyben az udvart, teraszt.

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top