Connect with us

Mindennapok

2 perce jött a hír! KÁOSZ A Balatonnál! Sok helyen menekülnek a turisták!

2 perce jött a hír! KÁOSZ A Balatonnál! Sok helyen menekülnek a turisták!

Káosz a balatoni vendéglőknél – sok helyen menekülnek a vevők!

A tavalyi évhez képest várhatóan 25-30 százalékkal fognak drágulni az ételek a balatoni éttermekben – nyilatkozta a Somogyi Hírlapnak a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke.

Makkos Péter, aki Fonyódon maga is működtet egy éttermet, beszámolt arról, hogy már készülnek a szezonnyitásra a Balatonnál: elkezdték a karbantartásokat és az alapanyagok beszerzését is, ugyanis húsvétkor már vendégekre számítanak. Ezzel összefüggésben arra figyelmeztetett, hogy a tavalyi áraknál jóval magasabbakra lehet számítani idén.

Aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni. Mindenki tanácstalan, hogy mennyit emeljen a fennmaradása érdekében

– vázolta a helyzetet, majd hozzátette, hogy a balatoni éttermekben 25-30 százalékos emelkedésre kell számítani, amely még így is kevesebb, mint a Budapesten látható 30-40 százalékos drágulás.

Az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni

– szögezte le az étterem-tulajdonos, aki azt is hozzátette, hogy az élelmiszerárak kormányzati maximálásának feloldása esetén még tovább nőhetnek az árak, ugyanis akkor az étolaj ára legalább duplájára emelkedik, és ezt rengeteg étel, például a lángos árába is be kell építeni.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/2-perce-jott-a-hir-kaosz-a-balatonnal-6

Pages: 1 2

Continue Reading

Ajanlo

To Top