Jakupcsek Gabriella friss interjújában többek között azt is elárulta, miért váltak külön az útjaik első férjével, Máté Gáborral, illetve őszintén vallott arról is, mit érzett akkor, amikor 2015-ben váratlanul kirúgták a munkahelyéről.

A műsorvezető több mint 10 évig volt házas az első férjével, Máté Gábor színész-rendezővel, a Katona József színház jelenlegi igazgatójával. Most életének erről az időszakáról mesélt.

„Izgalmas volt az életem, mert a férjem, Máté Gábor izgalmas szellemi életet élt. Jöttem-mentem Budapest és Kaposvár között, a színházban ott ülhettem az első sorban, és nézhettem őket, az agyam és a lelkem megkapta, amire szüksége volt. És aztán, amikor a gyerekek már kicsit nagyobbak lettek, a férjem tett felém egy nagy gesztust, és azt mondta, most jöhetek én. Erre ösztöndíjjal elutaztam Párizsba” – mesélte a Nők Lapjának adott interjújában Jakupcsek Gabriella.

A házasság azonban 10 év után véget ért, egy igen viharos érzelmi döntés után.

Arról sokszor azt gondolom, harmincévesen az ember csak ezt teheti. Ha ez később történt volna, lehet, nem így döntök. De akkor nem volt más választásom. Én nem az az ember vagyok, aki benne marad a kompromisszumokban, és akkor annyira megbántott voltam a nőiségemben, hogy nem láttam más lehetőséget. Ha ez negyven- vagy ötvenéves koromban jön, lett volna miről tárgyalni

– árulta el a műsorvezető, aki immáron 30 éve él együtt a második férjével, Kliegl Ádám operatőrrel.

2015-ben váratlanul elbocsátották