Connect with us

Egyéb

Megszólalt a mentésirányító Gálvölgyiről: Nagyon durva dolgokat mondott!

Megszólalt a mentésirányító Gálvölgyi János ügyéről: szerinte nem lenne vizsgálat, ha nem egy ismert emberről lenne szó

Megszólalt a mentésirányító Gálvölgyi János ügyéről: szerinte nem lenne vizsgálat, ha nem egy ismert emberről lenne szó

A mentésirányító úgy gondolja, hogy ha Gálvölgyi János nem egy közkedvelt és ismert ember lenne, akkor nem is indult volna vizsgálat az Országos Mentőszolgálatnál.

Mint ismert, Gálvölgyi János szerdán került kórházba, miután légzési nehézségei támadtak. Mentőt hívtak hozzá, ám az esetkocsi nem érkezett meg hozzá időben, ezért egyik családtagjának kellett kórházba szállítani őt, és a színművészt azóta intenzív osztályon kezelik. Az Országos Mentőszolgálat egy minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított, melyben megállapították, hogy valóban hibásan cselekedtek Gálvölgyi ügyében, elmondásuk szerint a mentésirányító rosszul mérlegelt, amikor a kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta és el is marasztalták.

Még nincs túl a közvetlen életveszélyen Gálvölgyi János: friss hírek érkeztek az állapotáról

Még nincs túl a közvetlen életveszélyen Gálvölgyi János: friss hírek érkeztek az állapotáról

Az ügy kapcsán a belügyminiszter is vizsgálatot rendelt el a mentőknél. Pintér Sándor arra kérte fel tárcája belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése. A legutolsó információk szerint az intenzív osztályon kezelt színész jól reagál a kezelésekre, de nincs túl a közvetlen életveszélyen.

Az ATV-nek egy kardiológus név nélkül nyilatkozott, és elmondta: szerinte egy tüdőembóliás embert tilos mozgatni, bár ezt a hozzátartozók nem tudhatták. Az orvos úgy véli, a mentésirányítónak fel kellett volna ismernie a tünetekből, hogy mekkora a baj.

Erre vannak kiképezve, tehát ezt fel kell tudni megfelelő és célzott kérdésekkel ismerni – mondta a szakember.

Gálvölgyi János veje megszólalt: „Nem lehetne-e elintézni, hogy ne kelljen a túlélésért hazudnunk azoknak, akik tényleg megmenthetnék az életünket”

Gálvölgyi János veje megszólalt: „Nem lehetne-e elintézni, hogy ne kelljen a túlélésért hazudnunk azoknak, akik tényleg megmenthetnék az életünket”

A rendőrség is felkapta a fejét az ügyre, és elárulták, hivatalból ők is nyomozást indítottak foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. Egy mentésirányító is megszólalt, szerinte nem lenne annyira felkapva ez az eset, ha nem egy népszerű és ismert emberről lenne szó.

Úgy gondolom, hogy a nagy nyilvánosság, a sajtóhírek rásegítettek erre a vizsgálatra – fejtette ki.

Illés István szerint a mentésirányítókra óriási nyomás nehezedik, így az sem zárható ki ma Magyarországon, hogy egy beteg amiatt hal meg, mert nem tudnak hozzá időben mentőt küldeni.

„Benne van a pakliban, igen, de természetesen mindig megpróbálják a legsürgősebb eseteket prioritásként kezelni. De mondom még egyszer: ha egyszer nincs szabad mentőegység akkor nem lehetséges az, hogy azonnal, vagy megfelelő időben odaérjen” – hangsúlyozta a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke.

A mentőket is megkérdezték arról, hogy tudnak-e minden életveszélyben lévő beteghez azonnal kocsit küldeni. Konkrét választ erre nem adtak a levelükben, de annyit elmondtak, hogy a mentés megbízható működése érdekében számos lépést tettek és tesznek. Ezenkívül azt tanácsolták mindenkinek, hogy súlyos esetben ne induljanak kórházba, hanem inkább telefonáljanak újra.

BLIKK DOSSZIÉmappa
mappa

Gálvölgyi János

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről!
www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Gálvölgyi János

vizsgálat

mentők

mentésirányító

kórház

intenzív osztály

Forrás

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top