Connect with us

Sztársztorik

Most érkezett a hír a börtönből! Galambos Lajos öccse jelentette be a hírt:

Galambos Lajos függőben lévő ügyeinek egy részét szeretett öccsére, Istvánra bízta, akivel még a börtönbe vonulása előtti napon személyesen találkozott, és még este is felhívta telefonon. A testvére elmondása szerint Lajcsi méltósággal próbálja viselni a kiszabott büntetését, de ő nagyon aggódik az egészségéért.

A trombitás szerda reggel vonult be Baracskára, hogy megkezdje a bíróság által kiszabott három év hat hónapos börtönbüntetését. Lajcsi az egyik kapcsolattartójának öccsét, Istvánt jelölte meg, aki most a Blikknek vallott arról, miként telt testvére bevonulás előtti napja.

– Próbált mindent elrendezni. Én is találkoztam vele, mert kellett néhány családi dologról beszélnünk, és megkért, hogy figyeljek oda néhány függőben lévő dolgára. Ebbe az ingatlanjai értékesítése nem tartozik bele, azt másra bízta – kezdte a zenész testvére. – Akkor még jókedvűnek tűnt, ám este még felhívott telefonon, és már éreztem a hangján, hogy megtört, megviseli a helyzet. Ugyanakkor, mint az elmúlt években mindig, most is méltósággal vette tudomásul, hogy mi vár rá.

István a bevonulás óta semmit nem tud Lajcsiról, ám a börtönből már keresték azért, hogy leinformálják. Azt sem tudja, mikor tud majd beszélni a zenésszel vagy esetleg meglátogatni őt a baracskai intézetben.

– Mint az egyik kapcsolattartónak előzetesen alá kellett írnom néhány papírt, és ma reggel hívtak a börtönből, hogy valóban jó számot adott-e meg a bátyám. Lajcsi azt mondta, majd az ügyvédjén keresztül üzen nekem, hogy mikor menjek be. A gyerekeivel is tartom a kapcsolatot, és bármikor számíthatnak rám, de ők már felnőtt emberek, akiknek önálló életük van, főleg mióta a szüleik elváltak. Ha bármi gondjuk adódik, ott van nekik az édesanyjuk is, illetve egy olyan személy, aki már gyerekkoruk óta segíti őket – mesélte a Lajcsi öccse, aki aggódik testvére egészséges miatt.

– Sokan nem hiszik el, de a testvérem tényleg beteg már egy ideje. Két műtétre is elő volt jegyezve, az egyik halaszthatatlan, nem tudom, ezekre mikor és milyen körülmények között fog majd sor kerülni. Csak remélni tudom, hogy addig is biztosítanak neki minden szükséges eszközt, éjszaka ugyanis oxigénpalackot használ, ami egy nagy gépen keresztül juttat levegőt a szervezetébe.

Az első napok minden rab életében meghatározóak, a börtönt megjárt Ambrus Attila szerint az ismert embereket ilyenkor egy másik elítélt segíti a beilleszkedésben.

– Valószínűleg az első nap neki is a beszokásról szólt. Megkapta a fegyencruhát, a zárkáját és megismerkedett a társával, akit bent a rabok fogdaügynöknek vagy téglának hívnak. Őt már jóval Lajcsi érkezése előtt kijelölték, mert fontos, hogy megbízható, intelligens rab legyen, aki megfigyeli, miként viseli a börtönt, hogyan viszonyulnak hozzá a társai és egyfajta biztonságot nyújt számára. Ha bármi probléma felmerülne, az ő kötelessége erről jelenteni az intézményvezetőnek.

Ambrus Attila és a Whiskey neve mostanra teljesen összeforrt, az alkohol azonban már máshogy hat rá mint régen / Fotó: TV2

A VISZKIS SZERINT LAJCSI BÁTRAN VISELI MAJD A BÖRTÖNT / FOTÓ: TV2

Az egykori bankrabló szerint Lajcsi annyiból könnyebb helyzetben van, hogy korábban már volt letartóztatásban, így tudja, mire számíthat.

– Ő egy talpraesett, bátor férfinak tűnik, szerintem hamar fel tudja majd venni a ritmust. A napokban meg kell jelennie a bizottság előtt, hogy kiderüljön, milyen munkát fog bent végezni. Biztos, hogy tekintettel lesznek bent az egészségi gondjaira, biztosítják számára, amit kell, ha pedig netán nagyobb gond lenne, azonnal átszállítják Tökölre, a börtönkórházba – hangsúlyozta a Viszkis.

Continue Reading

Ajanlo

To Top