Connect with us

Pénzügy

Újra bevezetik a benzinárstopot – hatalmas áremelés következhet a kutakon!

Újra bevezetik a benzinárstopot – hatalmas áremelés következhet a kutakon!

Újra bevezetik a benzinárstopot – hatalmas áremelés következhet a kutakon!

Korábban kivezették, most újra bevezethetik az üzemanyag árstopot!

Jön a nyár, jönnek a mezőgazdasági munkák és a nyaralások, ilyenkor szokta elszabadulni az üzemanyag és a valuta árak.

Az első negyedévben 10,2 százalékkal kevesebb motorbenzin és 22,4 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 18,2 százalékkal csökkent a tavalyi első negyedévhez képest – tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség csütörtökön. Az üzemanyagárak emelkedése a mai kormányinfón is téma volt.

A teljes fogyasztás az első három hónapban 896,2 millió liter volt; 343,5 millió liter motorbenzint és 552,6 millió liter dízel üzemanyagot tankoltak a járművekbe a MÁSZ-tagvállalatok összesített értékesítési adatai alapján. Az üzemanyagokon belül a prémium motorbenzinből 47,8 millió liter fogyott, 18,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A 95-ös motorbenzinből 295,7 millió litert tankoltak az autósok, 8,7 százalékkal kevesebbet, mint az előző év hasonló időszakában.

A prémium dízel fogyasztása 37 millió liter volt az első negyedévben, ami 49,1 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest. A nem prémium gázolaj eladása 515,6 millió liter volt, ez 19,4 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

Az ásványolaj szövetség tájékoztatása szerint benzinből a teljes hazai értékesítés átlagosan mintegy 75 százalékát adják el a MÁSZ tagvállalatai; tavaly ez az arány több mint 80 százalék volt. A gázolajnál a MÁSZ-tagvállalatok kiskereskedelmi forgalma a teljes hazai értékesítés mintegy 60 százalékát teszi ki, tavaly az arány csaknem 64 százalék volt.

Az üzemanyagárak emelkedése a kormányinfón is téma volt, Gulyás Gergely arról beszélt, a kormány asztalán jelenleg nincs előterjesztés újabb benzinárstop kapcsán, és jelenleg esnek az árak, de  „kizárni semmit nem lehet”. Hozzátette, meg kell várni, hogy alakulnak az üzemanyagárak, amikor bevezették a benzinárstopot, akkor a jelenleginél magasabb volt a piaci ár. A miniszter szerint nincs ilyen előterjesztés, de ha ismét emelkednek az üzemanyagárak, akkor elkezdhetnek tárgyalni egy újabb lépésről.

Személyi kölcsön igénylése, akár 5 perc alatt.
Banki előminősítés azonnal itt:

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top