Connect with us

Egyéb

Aki szidja Mészáros Lőrincet annak muszáj ezt elolvasnia – mert titokban olyat tett Mészáros amitől neked is könnybe lábad a szemed

Aki szidja Mészáros Lőrincet annak muszáj ezt elolvasnia – mert titokban olyat tett Mészáros amitől neked is könnybe lábad a szemed

Magánszemélyek, civil szervezetek kapnak támogatást a Mészárostól, összesen 250 millió forint értékben.!

Minden eddiginél több, 58 magánszemélyt és civil szervezetet részesített mintegy 250 millió forintos támogatásban a Pro Filii Alapítvány az első negyedéves pályázati ciklusban.

Az alapítvány az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy 562 pályázat érkezett az év első negyedévében a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló alapítványához, mintegy 3 milliárd forint értékben, a kuratórium pedig 58 pályázat támogatásáról döntött.

A 181 beérkezett magánszemély pályázatából 21-nek több mint 60 millió forintos, valamint a 381 beérkezett civil és nonprofit szervezet kérelméből 37-nek csaknem 190 millió forintos támogatást ítéltek meg. Előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi-, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg.

A Pro Filii Alapítvány támogatja számos ritka betegséggel élő és mozgássérült gyermek gyógyítását, fejlesztését, valamint életkörülményeinek javítását. Így többek között hozzájárul egy agykárosult gyermek életminőségének javításához szükséges segédeszközök vásárlásához, magzati agyvérzés miatt mozgás sérült gyermek mozgásszervi fejlesztéséhez és műtétjéhez, valamint fogyatékkal élő gyermekeket ellátó otthon energiakorszerűsítéséhez – írta az alapítvány a közleményben. Hozzájárulnak 30 fotelágy beszerzéséhez is a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gasztroenterológiai és Nephrológiai osztályán fekvőbeteg gyermekek szüleinek elhelyezéséhez.

A szociális és egészségügyi támogatásokon túl az alapítvány kulturális, tudományos és sport tárgyú pályázatok támogatásáról is döntött, amelynek köszönhetően a maximális 10 millió forinttal támogatják a Műegyetemi Rádió Club MM-1 kis műhold fejlesztését, valamint a Cinefest Egyesület hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett workshopjá.

A 2023. évi első negyedévben beérkezett pályázati anyagokról szóló kuratóriumi döntés eredménye itt olvasható.

Continue Reading

Ajanlo

To Top