Connect with us

Mindennapok

A tanár az egész osztály előtt porig alázta a kisfiút a félévi bizonyítványa miatt .Amit az édesanya tett az felrobbantotta a netet.

A tanár az egész osztály előtt porig alázta a kisfiút a félévi bizonyítványa miatt .Amit az édesanya tett az felrobbantotta a netet.

Aláírtam a gyerekem félévi bizonyítványát, de nem néztem meg
Ma a gyerek hazahozta a félévi bizonyítványát[

] és úgy adta át, hogy az osztályfőnök azt mondta, nem szép a bizi, benne sokkal több van és anya egészen biztosan szomorú lesz.

Én, az anya, aki a tanárnő szerint egészen biztosan szomorú leszek, szomorú is lettem … attól, hogy a gyerekem ezt a félmondatot kapta útravalóul a bizonyítvány mellé, de elsősorban rém dühös a tanárra. Szerencsétlen kisfiúnak remegett a keze, pedig a bizonyítványában hármasnál rosszabb jegy nincs. Mégis, úgy járult elém, félholtra halványodott ábrázattal, mint aki legalább is kivégzőosztag elé igyekezne.

Átvettem a bizonyítványt, fellapoztam az adott oldalt, aláírtam ott, ahol kell, majd mosolyogva visszaadtam a gyereknek, rakja csak vissza a táskába. Perdültem egyet és felhívtam a figyelmét, hogy vettem almát, ha kér, van a konyhában.

– De hát a jegyek, anya – kezdte el a fiam és én azt mondtam neki:
– A jegyek nem érdekelnek. A jegyek csupán számok. Nincsenek azok a számok mögött olyan dolgok, amik igazán számítanak.

Mert nincs bennük:

– Annak a matekházinak az élménye, amikor először én törtem a fejem, majd apa agya sült be, majd a könyvelőmet rimánkodtam fel, hogy segítsen. Mind elvéreztünk. Végül erős könyörgések után este kilenckor egy pécsi, volt matektanárnő barátnőmet sikerült odáig nyegtetnem, hogy oldja már meg az ötödikes matekot.

– Az a rohadt két hét, amikor minden áldott este a Kőmíves Kelement magoltuk, mert eredeti, míves magyar nyelvezetében kellett megtanulni az egészet.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/igaz-tortenetek/a-tanar-az-egesz-osztaly-elott-porig-8

Pages: 1 2

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top