Connect with us

Egyéb

Megdöbbentő összegért vették meg, mégis romokban áll a Família Kft. egykori otthona – fényt derítettünk a villa titkára – fotók

Megdöbbentő összegért vették meg, mégis romokban áll a Família Kft. egykori otthona – fényt derítettünk a villa titkára – fotók

Megdöbbentő összegért vették meg, mégis romokban áll a Família Kft. egykori otthona – fényt derítettünk a villa titkára – fotók

A Família Kft. főcímében látható impozáns villa hatalmas átalakuláson ment át az utóbbi években. A 600 négyzetméteres ingatlan állapota nagyon leromlott, mostanra szinte árnyéka önmagának, a falai omladoznak, a kertben lebontva állnak a téglák. Ennek ellenére két héttel ezelőtt igen jelentős összegért talált új gazdára.

A hatalmas villát Korsós-Schlesser Ferenc adta el körülbelül két héttel ezelőtt. A Duna House ingatlanközvetítője a Blikknek elárulta, hogy a XVI. kerületi Mátyásföldön található ház története egészen a 19. század végéig nyúlik vissza, az utóbbi években pedig több tulajdonosváltáson is átesett.

– A villa már több mint 20 éve lakatlan, és meglehetősen sok tulajdonosa is volt az utóbbi időben. Ez egy egyedi védelem alatt álló ingatlan (tehát nem bontható le – szerk.), a történelme pedig egészen az 1890-as évekig vezethető vissza, ekkortájt építették, és 1953-ban lett államosítva. Eredetileg egyetlen személynek épült nyaralóépület volt, majd a szocializmus ideje alatt alakították át négylakásos társasházzá, utána pedig leginkább lakóingatlanként funkcionált – fejtette ki lapunknak Ferenc.

Mivel a hatalmas villa lakatlan volt az utóbbi években, mára teljesen máshogy néz ki, mint ahogy a sorozatból emlékezhetünk rá, új tulajdonosának pedig egy jókora összeget kell majd ráfordítani a renoválására is.

Így nézett ki a villa a sorozatban /Fotó: Blikk

Így nézett ki a villa a sorozatban /Fotó: Blikk

Így néz ki most a Família KFT egykori villája /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

Így néz ki most a villa /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

– Az ingatlan teljes felújításra szorul, a belső terei is tégláig vissza vannak verve, tehát abszolút látszik rajta, hogy jó ideje nem volt lakója. A villa irányára 201 millió forint volt, ebben volt némi alku, de az új tulajdonosnak egy komolyabb összeget kell ráköltenie majd a felújításra is. A ház teljes értéke egyébként olyan 400-500 millió között mozog, ez az eladási ár pedig nyilvánvalóan az állapotának volt köszönhető – árulta el az ingatlanközvetítő, majd hozzátette, hogy az impozáns villát mindössze másfél hónap alatt sikerült eladnia.

Így néz ki most a Família KFT egykori villája /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

Az ingatlanközvetítőnek mindössze másfél hónap alatt sikerült eladnia a villát /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

Így néz ki most a Família KFT egykori villája /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

A villa már több mint 20 éve lakatlan volt /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

Így néz ki most a Família KFT egykori villája /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

A ház teljes felújításra szorul /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

Az épület belsejében mostanra csak a téglák maradtak /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

A felújítás előreláthatólag legalább 100, de inkább több száz milliós költség lesz /Fotó: Korsós-Schlesser Ferenc

– Nagy volt az érdeklődés, de azt nem mondanám, hogy a Família Kft.-nek köszönhetően. Az ingatlant belső kapcsolati tőkén keresztül adtam el, az új tulajdonos pedig azt tervezi, hogy teljesen felújítja majd az épületet kívül-belül. A kerület polgármesteri hivatala éppen újítja a ház előtti külső burkolatot, és amint ez befejeződik, a tervek szerint el is kezdik majd a renoválást. Nem ez volt egyébként az egyetlen villa, amit eladtam a környéken, nem sokkal korábban a Petúnia utcában is sikerült értékesítenem egy hasonló ingatlant – mesélte a Blikknek Ferenc.

A sorozat sztárjai soha nem is jártak a házban

A Família Kft.-ben látható villa hosszú éveken át, a sorozat mind a 9 évadában a Szép család otthona volt, azt azonban talán nem mindenki tudja, hogy a jeleneteket valójában stúdióban vették fel. A sorozat Picije, Csonka András lapunknak elmondta, hogy kollégáival ők is csak a főcímben és a vágóképeken csodálhatták meg a hatalmas villát.

Csonka András közösségi oldalán mesélte el Ádám könnyfakasztó történetét / Fotó: Fuszek Gábor

Csonka András soha nem járt a hatalmas villában / Fotó: Fuszek Gábor

Én soha nem jártam ebben a házban, igazából azt sem tudom, hogy merre van. A sorozatot az első évben Pesten, a Róna utcában vettük fel egy stúdióban, majd utána Budára, Pasarétre költöztünk egy másikba. Ebben a villában soha nem forgattunk, mi színészek is csak a főcímben és vágóképeken láttuk, de ha mostanra tényleg ilyen rossz állapotba került, akkor nem is baj, hogy felújítják – nyilatkozta a Blikknek a színész.

A sorozat forgatókönyvírója, Gát György lapunknak elárulta, hogy miért pont erre a házra esett a választásuk annak idején.

– Autóval mentünk körbe a környéken, hogy megtaláljuk a megfelelő házat erre a célra. Amikor megláttam ezt a villát, egyszerűen megtetszett és ennyi volt az egész, de ez már nagyon régen volt, és nem mindenre emlékszem. Csak a vágóképekhez használtuk a házat, és elvileg laktak is benne, de így sem volt akadálya a dolognak – mondta a Blikknek Gát György.

BLIKK DOSSZIÉmappamappa

Familia Kft.

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről!
www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Familia Kft.

villa

így nézett ki

eladás

felújítás

Csonka András

Forrás

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top