Connect with us

Mindennapok

Rejtélyes fekete gyűrű jelent meg Moszkva felett – videón a hátborzongató dolog

Moszkva felett többen is levideóztak egy furcsa fekete kört, ami beindította az internet népének fantáziáját. Ugyan nem egyedüli az eset, mert volt már pár évvel korábban hasonló Moszkva, de Pakisztán és Anglia felett is. Ezekben azonban egy közös van, hogy egyik eset után sem derült ki, pontosan miféle jelenségről lehet szó.

Az orosz főváros felett lebegő furcsa fekete füstgyűrűről készült videó terjedt el a közösségi médiában, és számos kérdést váltott ki Twitteren.

Anton Gerascsenko, Ukrajna belügyminiszterének tanácsadója hétfőn osztotta meg Twitter-oldalán a klipet, amelyet eddig több mint 2,2 millióan néztek meg. A felvételen látható a Moszkva fölött húzódó vastag fekete gyűrű, amely a klip végére fokozatosan halványodik.

Moszkvai lakosok videókat tesznek közzé a város égboltján látható fekete körről. Szerintetek mi történt itt?

– írta a tanácsadó a bejegyzéshez.

A fekete gyűrűről más videók is elkezdtek keringeni a közösségi médiában. Az egyik klip, amelyet eddig több mint 220 ezerszer néztek meg, más szögből mutatja a rejtélyes jelenséget. Ebben a videóban a gyűrű rövid időre magasabbra emelkedik az égen.

Annak ellenére hogy a közösségi média felhasználói találgatásokba bocsátkoztak, egyesek szerint a videó hamisítvány volt, míg mások szerint a felvétel bizonyíték az idegenek jelenlétére. Hasonló jelenségeket már többször is láttak szerte a világon – közölte a Newsweek.

A világ más részein is volt már hasonló jelenség

2014-ben a BBC jelentése szerint hasonló látványt figyeltek meg az angliai Warwick-kastély közelében Warwickban. A jelentések szerint egy fekete gyűrű körülbelül három percig lebegett az égen, amit egy 16 éves lány rögzített okostelefonjával.

Ez az eset ismét találgatásokat és aggodalmat váltott ki a képet látó személyekből. Egyesek szerint rovar- vagy madárraj lehetett, mások természetes időjárási jelenséget feltételeztek, ezt az elméletet a Met Office meteorológiai szolgálat elutasította.

Nincs meteorológiai ok, amiért ez történt. Semmi szokatlan nem történt Leamington Spában aznap, ezt ellenőriztük

– fogalmazott akkor a Met Office szóvivője.

Végül a Warwick-kastély közleménye magyarázatot adott a jelenségre, és azt mondta, hogy tűzijátékot teszteltek.

Tűzgolyó lehet?

A tűzgyűrű okozásához tűzeffekteket próbálhattak ki a kastélyban, amelyek a trébuchet (egy bonyolult szerkezetű középkori hajítógép – a szerk.) tűzgolyóhoz, egy óriási katapult révén történő kilövéséhez kapcsolódtak.

Számos különböző effektust láttunk, beleértve az örvényképeket is, amelyekről beszámoltak. Egyelőre nem tudjuk, mi okozza a jelenséget, de mindenképpen kísérteties látványt nyújt

– mondta akkor a kastély szóvivője.

A beszámolók szerint 2020-ban egy hasonló eset Pakisztánban is feltűnést keltett. A pakisztáni Lahore egén egy vékony fekete gyűrűt láttak, ami a The Sun szerint aggodalmat keltett az interneten.

AZ AGGODALMAK ELLENÉRE A JELENTÉS SZÁMOS HIHETŐ MAGYARÁZATOT EMELT KI, MINT PÉLDÁUL EGY IPARI HIBA, AKÁR EGY ELEKTROMOS TRANSZFORMÁTOR FELROBBANÁSA IS OKOZHATTA A HATÁST.

A jelentés azt is megjegyezte, hogy a fekete gyűrűt tűzijáték használata is okozhatta, és megállapította, hogy a füstörvényekhez egy kör alakú építményen keresztül történő robbanás szükséges, például egy gyári kéményen vagy egy házi szemeteskukán keresztül.

Nem ez az első eset Moszkva felett

Egy felvétel 2018. december 23-án került fel az internetre, amikor Moszkva felett láttak már hasonló jelenséget. Egyesek azt találgatták, hogy az időjárás okozhatta, míg mások hozzátették, hogy a látvány hasonlít egy nagy tűzgolyó vagy tűzijáték utáni hatáshoz.

Többen gyanakodtak valamiféle idegen eredetű jelenlétre az esettel kapcsolatban, de sokan füstkarikaként azonosították a meglehetősen furcsa égi jelenséget. Azonban azt nem tudták megmagyarázni, hogyan kerülhetett a levegőbe, és miért.

Volt, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy minden este előfordul hasonló Disneylandben a nagy tűzgömb után a World of Colour show-val.

Continue Reading

Ajanlo

To Top