Connect with us

Mindennapok

Gyalogátkelőn, fékezés nélkül ütötte el anyát és gyermekét egy 81 éves sofőr

Bíróság elé áll a 81 éves sofőr.

Előkészítő ülést tart a Hajdúszoboszlói Járásbíróság március 21-én annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat lényeget szerint az idős férfi 2021. december 11-én, kevéssel este fél hat előtt egyedül közlekedett személygépkocsijával Nádudvar belterületén a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel. Az utat keresztező gyalogos-átkelőhely közvetlenül egy oktatási intézmény előtt van, ezért a zebrát nemcsak az előjelző tábla jelezte mindkét irányból, hanem emellett még villogó sárga fényű közlekedési jelzőtábla is felhívta a figyelmet arra, hogy azon az útszakaszon gyerekek áthaladására kell rendszeresen számítani. A férfi figyelmen kívül hagyta a gyalogos-átkelőhelyet előjelző és figyelemfelhívó jelzőtáblákat, azt sem vette észre, hogy vele szemben, a másik forgalmi sávban egy gépkocsi megállt, hogy az ott áthaladó négyfős családnak áthaladást biztosítson.

A vádlott rendkívül későn észlelte a zebrán a két sértettet, akiket fékezés nélkül elgázolt.

A sértettek a baleset pillanatáig több mint három métert tettek meg a gyalogos-átkelőhelyen. Az egyik sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a 24 éves édesanya kiskorú, 2 éves gyermekének nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett. Az ügyészség vádirata szerint a vádlott súlyos KRESZ szabályszegésének eredményeként jött létre a baleset és következett be a sértett halála.

Az ügyészség a vádlottal szemben, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 1 év 6 hónap fogházbüntetést indítványozott és azt, hogy őt a bíróság végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.
Continue Reading

Ajanlo

To Top