Connect with us

Egyéb

Haldoklik a Jurassic Park legendás színésze

Haldoklik Sam Neill, a Jurassic Park legendás színésze

Haldoklik Sam Neill, a Jurassic Park legendás színésze

A Jurassic Park sztárja, a 75 éves Sam Neill a szomorú hírt a hamarosan megjelenő, Did I Ever Tell You This (Mondtam már ezt valaha?) című memoárjában hozta nyilvánosságra. Az első fejezetében azt írja, valószínűleg haldoklik. Neillt Non-Hodgkin-limfómával kezelik.

A The Guardiannek adott interjújában a 75 éves színész így nyilatkozott: „A helyzet az, hogy megnyomorodtam. Valószínűleg haldoklom. Lehet, hogy ezt fel kellene gyorsítanom. Úgy érzem, nincs már mit tennem”.

Hozzátette: „Pedig én mindig dolgozom. Szeretek dolgozni. Szeretem a munkám. Szeretek minden nap emberek között lenni, élvezem az emberi társaságot, a barátságot. Hirtelen megfosztottak ettől. És arra gondoltam, hogy így mit kezdek magammal?”

A híresség azt is elárulta, hogy 2022-ben, a Jurassic World Dominion című film reklámkörútja során észrevette, hogy csomók vannak a nyakán. Elment egy kivizsgálásra, s akkor közölték vele a rossz hírt. A legendás film főszereplőjét harmadik stádiumú Non-Hodgkin-limfómával diagnosztizálták (ez a nyirokszövet speciális fehérvérsejtjeinek, az ún. B- vagy T-limfociták daganatos megbetegedése – A szerk.).

Eleinte nem csüggedt, hanem azonnal elkezdte megtervezni memoárja tartalmát. De nem is gondolta, hogy egy egész kötet kerekedik a történetekből, amiként azt sem, hogy a munkáját ilyen hamar kiadják.

A színész kemoterápiás kezelést kapott, de amikor az nem hatott, egy újfajta, szintén kemoterápiás gyógyszert próbáltak ki nála, melyet élete végéig minden hónapban kapnia kell, annak ellenére, hogy a kezelés hatására visszafejlődtek a daganatok.

A könyv betekintést nyújt az új-zélandi színész 50 éves karrierjébe, de abba is, hogy miként harcol a mindennapok során a halálos kórral.

 

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top