Connect with us

Mindennapok

Most érkezett a tragikus hír! Elhunyt a zenészlegenda, özvegye jelentette be a lesújtó hírt – Összetörtek a rajongók!

Most érkezett a tragikus hír! Elhunyt a zenészlegenda, özvegye jelentette be a lesújtó hírt – Összetörtek a rajongók!

Gyász: meghalt az R&B koronázatlan királya – „Szorosan a karomban tartottam, amikor itt hagyott minket”

Meghalt Bobby Caldwell / Fotó: Getty Images

Meghalt Bobby Caldwell / Fotó: Getty Images

Életének 71. évében meghalt az R&B-slágerek királya, Bobby Caldwell. A világhírű zenész hosszan tartó betegség után szerettei körében hunyt el. A dalszerző és énekes nevéhez olyan nagy slágerek fűződtek, mint az Open Your Eyes és a What You Won’t Do for Love.

Felesége, Mary Caldwell a világhírű zenész Twitter-oldalán kedden tudatta a követőkkel, hogy szerelme végleg elment. Nyilatkozata szerint az énekes hosszan tartó betegségen volt túl.

Bobby itthon halt meg. Szorosan a karomban tartottam, amikor itt hagyott minket. Örökre összetört a szívem. Köszönöm mindannyiótoknak az évek során mondott sok imát

– írta Twitter-bejegyzésében az özvegy.

A Twitter-bejegyzést itt tudja megtekinteni:

Caldwell jellegzetes dala, a What You Won’t Do for Love nem sokkal 1978-as megjelenése után felkerült a Billboard slágerlistájára. Más előadók, köztük a Common, a The Notorious BIG és John Legend is tőle kapott inspirációt.

A zenész 1951-ben Manhattanben született, és Miamiban nőtt fel, ahol megismerkedett a város latin, haiti, reggae és R&B-zenéjével. Az 1970-es évek elején a Little Richard ritmusgitárosaként érte el a nagy áttörést, majd 1978-ban szerződött a TK Recordsszal.

Szólókarrierjén kívül Caldwell más előadóknak írt zenét, köztük Amy Grant és Peter Cetera számára.

„A legtöbb csodálatos ember, akiket megismertem a rádiózásban, mind ugyanazt mondják” – mondta Caldwell a zenéről az NPR-nek adott 2005-ös interjújában. „Ez olyan, mint egy univerzális nyelv, és nem szabadna akadályokat állítani” – idézte a világhírű zenész szavait a The Guardian.

Continue Reading

Ajanlo

To Top