Connect with us

Egyéb

Videón, ahogy kisiskolásokat képeznek katonának az oroszok

A Krím-félsziget iskoláiban megtanulják például, hogyan kell összeszerelni egy Kalasnyikovot. Hasonló lépésre készülnek az oroszországi középiskolákban is.

Az Oroszország által elfoglalt Krím-félsziget általános iskoláiban megkezdték az általános iskolás kisgyerekek katonai kiképzését. Erről az orosz állami média számolt be – közölte Francis Scarr, a BBC újságírója a Twitter-oldalán.

Az orosz állami sajtót figyelő újságíró egy videót is megosztott, amin a kiképzés egyes részeit lehet látni a gyakorlatban.

Az egyik felvételen azt látni, ahogy kisgyerekek egy osztályteremben időre raknak össze egy alkatrészeire bontott Kalasnyikovot. Egy másik videón pedig egy aulában katonai ruhába öltözött és fegyvert fogó gyerekek láthatóak, ahogy harcművészeti gyakorlatokat mutatnak be.

A Szabad Európa tavaly decemberben számolt be arról, hogy a Krím-félszigeten november közepén jóváhagyták a félszigeten élő diákok „előzetes katonai kiképzésének” programját. A katonai képzés

kézifegyverekkel és lőszerekkel történő kiképzést, katonai gyakorlatokat, alaki kiképzést, valamint előadásokat tartalmaz a katonai egészségügyi képzésről és a tömegpusztító fegyverek elleni védelemről.

Hasonló lépésre készülnek Oroszországban is, ahol középiskolákban vezetik be a szovjet időkben létező alapvető katonai kiképzést, ami alatt egyebek mellett megtanulják, hogyan kell lőni egy AK-47-essel, és hogyan kell használni a kézigránátot.

Nyitókép: Twittter

Continue Reading

Ajanlo

To Top