Connect with us

Egyéb

Elképesztő: százkilós szörnyet fogtak ki a Hortobágyon – videó

Elképesztő: százkilós szörnyet fogtak ki a Hortobágyon – videó

Elképesztő: százkilós szörnyet fogtak ki a Hortobágyon – videó

Százkilós harcsát sikerült kifognia egy horgásznaka Hortobágyon! Szerencsére a fogást le is videózta, mielőtt visszaengedte volna a tóba

A harcsaspecialista Zalkodi András Miskolcról gyakran jár a hortobágyi tavakhoz horgászni, s jó pár kapitális harcsát emelt már a partra egy fotó erejéig – számolt be a Dehir.hu.

A 80-90 kilométeres széllökések a partra és módszerváltásra kényszerítették őket – mesélte a horgász a portál érdeklődésére. A horgászok úszós szereléken kínáltak fel nadályt, s hagyták, hogy a szél és az áramlatok minél bentebb sodorják a végszerelékeket, míg végül egy 240 centiméter hosszú, száz kilós harcsa elcsábult.

A nem túlságosan kemény bottal egy órán át tartott a fárasztása, majd a megörökítése után visszakerült a vízbe.

Zalkodi András fogott már ennél nagyobb, 120 kilós harcsát is a Hortobágyon, de tudja, hogy a vízben él egy igazán kapitális példány is.

@andras0422♬ eredeti hang – Krisztián

Mint a horgász elmondta, egyszer elhaladt a csónakja mellett, még neki is támadt, mert riválist látott a 270 centis csónakban. S a harcsa bizony hosszabb is volt, András legalább 140 kilósra becsülte.

Ő még nem akadt össze vele, de az a célja, hogy idén kifogja, el is szeretné emiatt kerülni a “kisebb” példányokat. Elmondása szerint többször megakasztották már, és nem csupán tapasztalatlan horgászokat tépett meg, de a harcsahorgászat legnagyobb magyarországi szakértőjének számító Koós Ferenc sem tudta partra húzni, pedig már két órája fárasztotta.

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top