Connect with us

Egyéb

ÚJ TÖRVÉNY Magyarországon! AUTÓSOK FIGYELEM! Ha ezt a szabálysértést követed el AZONNAL ŐRIZETBE VESZNEK ÉS VISZNEK A FOGDÁBA!

ÚJ TÖRVÉNY Magyarországon! AUTÓSOK FIGYELEM! Ha ezt a szabálysértést követed el AZONNAL ŐRIZETBE VESZNEK ÉS VISZNEK A FOGDÁBA!


Bekeményített a rendőrség az ittas sofőrökkel szemben, egyből fogdába kerülnekAz ittas vezetők Magyarországon tavaly csaknem 1400 személyi sérüléssel járó balesetet okoztak.
Fogdába kerülnek az ittas sofőrök Pest megyében
Bekeményített a rendőrség az ittas járművezetőkkel szemben Pest megyében. Akiknél a szonda alkoholos befolyásoltságot jelez, azt azonnal őrizetbe veszik és a szabálysértési bírság kiszabásáig, vagy az ítéletig nem is engedik ki. Az ittas vezetők tavaly csaknem 1400 balesetet okoztak itthon, ami az összes, személyi sérüléssel járó baleset nyolc százaléka. A halálos baleseteknél az ittasság a második leggyakoribb ok – hangzott el az M1 Híradójában.

Ittas vezetésen ért járművezetőket állítanak elő a rendőrök a Ceglédi Járásbíróságra. Egyikük, egy 36 éves férfi január elsején Tápiószőlősön haladt a kocsijával, amikor megállították a rendőrök. A szonda a légalkohol-koncentráció bűncselekményi határának több mint ötszörösét mutatta. A másik, 36 éves férfi is részegen vezetett Újév napján. Körülbelül két üveg bort ivott meg, mielőtt motorra ült. A Ceglédi Rendőrkapitányság mindkét ittas vezetőt őrizetbe vette.
„A Ceglédi Járásbíróság az elkövetők közül az egyiküket egy év, a másikat egy év két hónap szabadságvesztésre ítélte, mindkettőjük büntetését a bíróság próbaidőre felfüggesztette, valamint az egyik férfit másfél évre, a másikat kettő és fél évre tiltotta el a közúti járművezetéstől” – mondta Jagusztin Tamás helyettes szóvivő, Pest Megyei Főügyészség

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem cáfolta, hogy a hatóságok bekeményítettek az ittas járművezetőkkel szemben.
„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy járművet csak az vezethet, akinek szeszes ital fogyasztása utáni alkohol nincs a szervezetében. aki mégis ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, az hatalmas kockázatot vállal és nem csak saját magát veszélyezteti, hanem a közúti közlekedésben résztvevőket, olykor természetesen a saját utasaikat is. Ennek természetesen komoly jogi következményei vannak” – mondta az M1 Híradónak Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A Pest megyei rendőrök a hét végén is akcióznak, hogy kiszűrjék a forgalomból az ittas vezetőket. Akinél a műszer a nullánál nagyobb légalkohol-koncentrációt jelez, azt 0,25 ezrelék alatt szabálysértési, afölött bűnügyi őrizetbe veszik. Az ittas vezetéssel meggyanúsított sofőröket az ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.
„A Pest Megyei Főügyészség, illetve a Pest Megyei Főügyészség illetékességi területén lévő járási ügyészség természetesen minden esetben partnerek a rendőrkapitányságokkal való együttműködésben, hogy az ittas vezetőket minél hamarabb bíróság elé lehessen állítani” – hangsúlyozta Jagusztin Tamás a Pest Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.


Az ittas vezetők Magyarországon tavaly csaknem 1400 személyi sérüléssel járó balesetet okoztak. Ez az összes, ilyen baleset 8,3 százaléka, ami 10 éve nem volt ilyen alacsony.-írja a hirado.hu

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top