Connect with us

Egyéb

Hatalmas pelyhekben hullik a hó több helyen az országban – Megismétlődik a 2013-as nagy havazás?

Szakad a hó március 15-én: fotókon és videókon az újra beköszöntő tél

Szakad a hó március 15-én: fotókon és videókon az újra beköszöntő tél

Úgy látszik, nem telhet el a márciusi nemzeti ünnepünk havazás nélkül. A legmagasabb hegycsúcsunk pillanatok alatt kifehéredett, de az ország több pontján is havazik, ráadásul délután már nem csak a magasabban fekvő tájakon számíthatunk havazásra.

Észak-északnyugat felől folyamatosan áramlik fölénk a hideg, melynek meg is lett az eredménye: a kiterjedtebb csapadékmezővel karöltve egy óra leforgása alatt fehér kabátba öltözött a Kékes. Jelenleg fél fokot mutatnak a hőmérők.

A magasabb területeken, elsősorban hegycsúcsainkon 5-10 centis, néhol akár ennél vastagabb hótakaró is kialakulhat, de a keleti részeken később síkvidéken is átválthat az eső havas esőbe, hóba. A Duna vonalától keletre mindenesetre semmiképp se hagyjuk otthon esernyőinket, ha útnak indulunk.

Vezessünk óvatosan, a csapadékos időben rossz látási viszonyokra, vízátfolyásokra készülhetünk!

– írja az Időkép.

A Metfigyelő Facebook-oldalára feltett fotók is azt mutatják, hogy újra téli világ köszöntött be az ország legmagasabb pontján.

De nemcsak a Mátrában, a Bükkben is havazik és Bánkúton is kezd kifehéredni a táj. A Metnet azt írja, hogy a nap folyamán egyre lejjebb kúszik majd a hóhatár, délután az Alföld északi részén síkvidéken is megjelenhetnek majd a hópelyhek.

 

 

 

Kiemelt kép: 2013 március 15 – havazás

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top