Connect with us

Egyéb

Sírnyitás! Újra akarják temetni Berki Krisztiánt!

Berki Mazsi özvegyként úgy rendelkezett, hogy Krisztiánt Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezzék végső nyugalomra. Most Berki anyja és apja közösen azt szeretnék, ha fiukat a szülővárosában, Tatabányán újratemetnék.

Nem csitul a háború Berki Krisztián gyászoló édesanyja és az özvegye, Mazsi között. Júlia asszony ugyanis azt állítja, elhunyt fiának felesége május óta egyszer sem volt kinn Berki Krisztián sírjánál, ő viszont minden nap kimenne, ha nem lenne száz kilométerre a fővárostól. Amikor először megfogalmazódott a fejében a gondolat, elhessegette, de most már úgy gondolja, fia földi maradványait haza kellene vinnie a szülővárosába, Tatabányára, hogy ott aztán újratemessék.

Mint az ismert, Berki Mazsi özvegyként úgy rendelkezett, hogy Krisztiánt Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezzék végső nyugalomra. Most azonban Berki anyja és apja közösen fogalmazták meg akaratukat, miszerint szeretnék, ha a fiukat a szülővárosában, Tatabányán újratemethetnék, hogy közelebb érezhessék őt magukhoz, és minél többször kimehessenek a sírhoz.

Berki Krisztián Budapesten, a Farkasréti temetőben nyugszik / Fotó: Varga Imre

A Bors úgy tudja, Krisztián édesanyja és édesapja nemrégiben már ügyvédnél is jártak, ám ott állítólag nem kaptak jó híreket, mivel az újratemetésről kizárólag az özvegy, vagyis Berki Mazsi dönthet, és a szülőknek, hiába a vérségi kötelék, nem lehet beleszólása.

Nem szeretnék erről beszélni. Még nincs itt az ideje. Sajnos. Mazsi nélkül nem tehetünk semmit

– mondta a lapnak Júlia asszony, aki még mindig képtelen felfogni, hogy imádott fia már nincs az élők sorában.

– Nagyon nem vagyok jól, öt hónapja nincs egy percem sem, amikor elcsendesülnek a gondolataim. Minden nap azt képzelem, hogy Krisztián él… – folytatta.

– Ilyeneket gondol az agyam. És azt is, hogy majd jön hozzám, csak most nagyon elfoglalt, amilyen régen volt.[

A hétvégén egyébként találkoztam a kisebb unokámmal. Emma nagyon aranyos kislány. Jó lenne, ha gyakran tudnánk találkozni, hogy megismerjen és kötődjön hozzám. Nagyon szeretném ezt, és úgy érzem, hogy Mazsi is nyitott erre, vagyis ebben a témában igazán reményteli a helyzet köztünk

– zárta a szavait Júlia asszony.

Mint azt a napokban a Blikk is megírta, Mazsi arról beszélt, hogy nem kívánja megtagadni a múltját, és megtartja a Berki nevet, amire Berki Krisztián édesanyja, Júlia asszony azzal válaszolt, hogy szerinte „nem kéne a Berki nevet megtartania Mazsinak, ha új ura van”, illetve azzal is megvádolta az özvegyet, hogy gyszer sem volt kinn Krisztián sírjánál.

 

forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top