Connect with us

Balesetek

Megrendülten állt kamerák elé Németh Lajos, kiderült, kivédhetetlen volt a tragédia

Megrendülten állt kamerák elé Németh Lajos, kiderült, kivédhetetlen volt a tragédia

Rettenetes, ami történt.

Az M1-es autópályán 43 jármű – köztük kamionok – karambolozott, 21 pedig ki is gyulladt. Számos mentőautó, több mentőhelikopter és rengeteg tűzoltó érkezett a helyszínre. A balesetnek egy halálos áldozata van. A tragédia okairól Németh Lajost kérdezték a TV2 Mokka című műsorának stúdiójában.

“Az időjárási jelenségek közül a szél az, ami a legjobban, legbiztosabban előrejelezhető, mert egy térség légnyomáskülönbségéből számolunk. Olyan időjárási helyzet volt akkor, szombatra virradóra, hogy egy erőteljes hidegfront érkezett. Pénteken még szinte tavasz volt, 20 fok körüli csúcshőmérséklettel, és erre zúdult be a legalább 10 fokkal hűvösebb levegő, és ez generálta a viharos, néhol orkán erejű szelet. Máskor is közlekedtünk már viharos és orkán erejű szélben, most amiatt alakult ki tragédia, hogy március eleje van, és a talaj felső rétege abban a térségben, és az ország más részein is kiszáradt, mivel nem volt eső februárban. A 80-90-100 km/h erejű szél felkepja a port, ami sokkal veszélyesebb, mint akár a hófúvás, hiszen száraz időben, hirtelen kerülsz bele, mint egy falba. Kivédhetetlen” – mondta el a neves meteorológus a stúdióban.

A cikk forrása: https://blikkruzs.blikk.hu/aktualis/drama/nemeth-lajos-m1-baleset-tragedia-porvihar/hz2dftt?utm=b-right-offer

Continue Reading

Ajanlo

To Top