Connect with us

Balesetek

Három részre szakad az ország: brutális zivatar érkezik hazánkba

Három részre szakad az ország: brutális zivatar érkezik hazánkba

Március 15-én sem lesz kegyes hozzánk az időjárás.

Kedden kilenc vármegyére adtak ki elsőfokú riasztást zivatar miatt – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Ahogy az alábbi ábra mutatja: három részre szakad az ország.

Fotó: OMSZ

A hét második napján egyébként eleinte marad a változóan felhős idő, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A késő délutántól érkező front előterében, illetve annak mentén a záporok mellett helyenként zivatar is kialakulhat. A délnyugati, déli szelet az északnyugati megyékben időnként viharos (~60-65 km/h, a magasabban fekvő tájakon > 65 km/h) lökések kísérhetik – figyelmeztetnek a szakértők.

Március 15-én, nemzeti ünnepünk napján a nap első felében még mindenhol erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen és keleten többfelé várható eső, néhol havas eső. Délután nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, de a keleti tájakon akár estig eshet az eső. Sokfelé lesz erős, olykor viharos az ÉNy-i szél. 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön eleinte sok napsütésre van kilátás, majd nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Nem lesz csapadék. Reggel gyengén fagyhat, délután 9 fok körüli értékeket mérhetünk – írja a Köpönyeg.

Pénteken fátyolfelhők szűrte napsütés várható, csapadék nélkül. A délkeleti szél néha megélénkül. 10-12 fok valószínű.

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top