Connect with us

Receptek

Amióta 110 forint egy tojás, elővettem a dédmamám régi csodás sütemény receptjét – Olcsó, és isteni finom és 10 perc alatt kész! (recept a cikkben)

Amióta a tojás 110 forint lett, azóta előkerestem ezt az elfeledett 10 perces receptet amit még dédmamám jegyzett fel a füzetébe.

Amióta a tojás 50 centes lett, azóta elkészítem ezt az elfeledett 10 perces BABIES tortát - gyorsan, egyszerűen és olcsón!

 

Ha nincs sok időd, vagy egyszerűen nincs kedved órákat tölteni a konyhában, hogy süteményt készíts, akkor jusson eszedbe dédmamáink eme receptje, ami az egyik legjobb.  A lekváros torta nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, íze pedig ellenállhatatlan.

Javasoljuk, hogy írja le a receptet, és próbálja ki!

Nagymama tortája lekvárral

Dédmamám receptje

Alapanyagok (25×25 cm-es tálcához):

200 ml napraforgóolaj (vagy zsír)

350 g cukor

350 ml friss tej

1 citrom levét és reszelt héját

450 g liszt

1 csomag sütőpor (12 g)

28 g kakaópor

90 g lekvár ízlés szerint

porcukor a szóráshoz

Készítmény:

Az olajat és a cukrot egy mély tálba öntjük, majd mixerrel 2-3 percig habbá verjük, amíg a cukor el nem kezd olvadni. Ezután vékony sugárban, folyamatos keverés mellett többször hozzáöntjük a tejet.

olajat cukorral

Amikor a cukor elolvad, adjuk hozzá egy citrom levét és finomra reszelt héját, és keverjük tovább. Egy külön tálba szitáljuk át a lisztet és keverjük össze a sütőporral, majd a kakaóval.

kakaó keverék

Adjuk hozzá a lekvárt a folyékony keverékhez, és keverjük simára, majd apránként adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. A mixerrel folyamatosan verjük, hogy ne képződjenek csomók. Sűrű, tömör, sima és homogén keveréket kell kapni.

sütemény keverék

 

Végül szeretem egy konyhai spatulával megkeverni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes csomó eltűnt és semmi sem ragadt az edény aljára. Egy 25 x 25 cm-es (kb.) tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazzuk+lisztezzük, majd beleöntjük a masszát.

torta tojás nélkül

Egy fa fogpiszkálóval meg kell kevergetni a keveréket spirális mozdulatokkal, hogy a légbuborékok eltűnjenek, majd rázza meg és ütögesse az edényt az asztalon. Ezt azért célszerű megtenni, hogy ne képződjenek légbuborékok a tésztába.

csokis torta tésztát

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, és kb 40 percig sütjük, de fogpiszkálóval ellenőrizzük, mert minden sütő másképp süt.

sült péksütemény

A megsült süteményt hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk és kockákra vágjuk.

kocka tészta

Élvezd! Oszd meg a receptet, had jusson el máshoz is!

Continue Reading

Ajanlo

To Top