Connect with us

Mindennapok

HAMIS műanyagból készült rizs árasztja el a világpiacot – FIGYELEM, egészségre veszélyes! Így lehet felismerni:

A rizs az egyik olyan áru, amelyről általában mindig van otthonunkban.

Kiderült azonban, hogy különösen óvatosnak kell lennünk a piaci rizsvásárlásnál, mert az elmúlt hónapokban megjelent   hamisított rizs . Az emberek azt vették észre, hogy a hagyományosan körülbelül 20-25 percig forralt rizshez képes most hosszabb előkészítési időre volt szükség – írja a “Weekend”.

Ráadásul műanyag ízük volt.

A műanyag rizsről legalább három éve beszélnek . Már 2018-ban megjelentek videók, amelyek bemutatják, hogyan állítanak elő rizst a kínai gyárakban keményítőből, amelyhez műanyagot adtak. Bár a végtermék műanyagtartalma alacsony, már maga a gondolat, hogy műanyag ételeket eszünk, elborzasztó.

rizstermelés

A Kínából származó hamis rizst ömlesztve adták el a piacokon a leghétköznapibb átlátszó zacskóban. Az ára valamivel alacsonyabb volt, mint a valódi rizs, és ez több vásárlót csábított. A felhasználók azt állítják, hogy a rizs hosszú főzés után sem bomlott szét.

hamis rizs

A hamis rizs megjelenésében nem különbözött az igazitól. Ezért ellenőrzést kell végezni. Öntse a zacskó egy részét egy tál vízbe. Ha a szemek elsüllyednek – minden rendben van, ha a víz felett lebegnek, akkor modern szintetikus anyagokat vásárolt.

1. Vízteszt

Egy pohár hideg vízbe tegyünk egy teáskanál rizst, majd alaposan keverjük össze. Ha rövid időn belül a rizs leülepszik a pohár aljára, akkor azt jelenti, hogy igazi rizzsel van dolgunk. Ha feljön a víz tetejére, akkor a rizs műanyagból van. Fontos megjegyezni, hogy a normális rizs esetében is megtörténik, hogy pár szem a víz tetején marad, de ez esetben csupán rossz, léha szemekről beszélhetünk.

hamis rizs Kína

 

2. Tűzpróba

Egy kiskanálban gyújtsunk meg egy gyufával egy kevés rizst. A műanyag rizs hamar elég, vagyis megolvad, és égett műanyag szaga lesz.

3. Mozsár teszt

Zúzzunk össze pár szem rizst egy mozsárban! Az igazi rizs fehér lisztszerű lesz, a hamisított sárgás porrá válik.

4. Penész teszt

Tegyünk egy kevés rizst légmentesen záródó edénybe, és helyezzük meleg helyre. Néhány nap múlva az igazi rizs megpenészedik, a hamis pedig ugyanolyan marad, mint új korában.

A legfontosabb: Vásároljon megbízható forrásból, ellenőrzött kereskedőtől!

Continue Reading

Ajanlo

To Top