Connect with us

Egyéb

Ennyi volt! Feljelentik Orbán Viktort

Feljelentik Orbán Viktort

Feljelentik Orbán Viktort

„Feljelentést teszek a miniszterelnök ellen” – jelentette be közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

A kormányfő a tervezettnél másfélszer hosszabb útvonalra, ezer kilométeres kitérőre kötelezte a „honvédségi” utasszállító repülőgépet, csak mert ő Toszkánába ment családi kirándulásra. Valóban meg kell tennem a feljelentést, hiszen ez tökéletesen ráillik a hivatali visszaélés fogalmára – írta a politikus.

Hozzátette: „Annak ellenére teszem meg a feljelentést, hogy gondolom, lesz olyan kollaboráns ügyész, aki elutasítja majd a nyomozást valamilyen egészen furcsa, jogsértő logikát alkalmazva. Általában a legnyilvánvalóbb eseteknél azt szokták mondani, hogy nem lehet bizonyítani, hogy az elkövető szándékosan cselekedett, vagy nem volt tudatában annak, hogy bűncselekményt követett el”

Hadházy számításai szerint a kiruccanás 3-3,5 millió forint kárt okozott az adófizetőknek.

Airbus A319 típusú csapatszállító katonai repülőgépeinek egyike Kecskeméten / Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Airbus A319 típusú csapatszállító katonai repülőgépeinek egyike Kecskeméten / Fotó: MTI/Ujvári Sándor

 

Orbán Viktor február 27-én Kairóba utazott, de mielőtt visszatért volna Magyarországra, tett egy kitérőt a honvédségi repülőgép, és Olaszország felé vette az irányt. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, arra a kérdésre, hogy milyen célból utazott a Magyar Honvédség gépével Olaszországba, ezt a választ adta:

— Orbán Viktor magánúton tartózkodott Olaszországban, és a miniszterelnök magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top