Connect with us

Balesetek

Több mint egy tucat tűzoltót riasztottak Budapestre, tragédia történt

Több mint egy tucat tűzoltót riasztottak Budapestre, tragédia történt

Tizenkét órán belül két halálos lakástűz is történt.

Szombat este érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy száztíz négyzetméteres családi ház egyik, tizenhat négyzetméteres szobája a Zala vármegyei Szentgyörgyváron, a Petőfi Sándor utcában. Egy ágy és a mellette lévő szekrény égett, a lángok pedig egy négyzetméteren a födémet is elérték. A helyszínre Keszthelyről három tűzoltóautóval tizenegy hivatásos tűzoltó, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók négy fővel érkeztek ki, akik rövid idő alatt megfékezték a lángokat. A tűzoltók az épületből egy gázpalackot is kihoztak, amit visszahűtöttek, megelőzve ezzel egy robbanást. 

Oltás közben egy középkorú nő holttestét találták a házban.

Nem kizárt, hogy a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Vasárnap reggel Budapest XIII. kerületében gyulladt ki egy társasház első emeleti lakása a Hegedűs Gyula utcában. Az esethez három járművel tizenhárom tűzoltó vonult, akik behatoltak a száz négyzetméteres lakásba, amelyben egy fotel, egy szekrény és egy szék égett három négyzetméteren. 

A tűzoltók az ott lakó idős nőt kihozták az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

A tűz okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni – írja közleményében a katasztrófavédelem.

Kiemelték, a hasonló tragédiák megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt szerelni az otthonunkban a konyha, a háló és a nappali plafonjára.

A cikk forrása: https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/03/haztuz-budapest?utm_medium=social&utm_campaign=borsonline&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3eLp4izomsTeSLH938FNpwg87tFCMP9v_mbEe1PDGKbHV3fKF2GUVGvgg#Echobox=1678609361

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top