Connect with us

Egyéb

“Fanni már az angyalok táborát erősíti” – feladta a küzdelmet a 19 éves lány

“Fanni már az angyalok táborát erősíti” – feladta a küzdelmet a 19 éves új szíves lány, aki első gyerekként kapta külföldről a szervet

/ Fotó: Ambarusné Balogi Melinda

Fanni szervezete feladta a küzdelmet / Fotó: Ambarusné Balogi Melinda

Feladta a küzdelmet a 19 éves új szíves lány, Fanni. A tragikus hírről édesanyja számolt be a közösségi oldalán.

Múlt héten számolt be a Blikk a 19 éves Ambarus Fanni történetéről. A lány 8 esztendős korában, 2012-ben kapott új szívet a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben. 11 évig zökkenőmentesen élte a hétköznapi gyerekek életét, ám 2 héttel ezelőtt majdnem minden veszni látszott.

“Fanni szívizomgyulladással született, 8 éves volt, amikor rohamosan romlani kezdett az állapota. Ugyan ránézésre fel sem tűnt, hogy baj lenne vele, ám a szívizmában nem maradt tartalék. Ez azt jelenti, hogy a keringést támogató gyógyszereket folyamatosan elégette a szíve, nem raktározta el. Egy keddi napon került fel a hazai transzplantációs listára, csütörtökön az Eurotranszplant nemzetközi szervcsereszervezet listájára, hétfőn pedig már kaptuk is a riasztást utóbbitól. Így ő volt az első gyermek az országban, aki külföldről kapott új szervet” – emlékezett vissza lapunknak a történtekre Ambarusné Balogi Melinda, Fanni édesanyja.

“Az akaraterő sokat számít, különösen egy gyermeknél. Fanni nagyon erős, és meg akart gyógyulni. Most 19 éves, és egyszerűen nem tudjuk, mi történt. Két héttel ezelőtt a kilökődés tüneteit produkálta, nehezen lélegzett, puffadt, víz volt a hasában és a mellkasában. Azonnal feljöttünk Budapestre, kiderült, hogy a kilökődés utolsó fázisában járt. Annak ellenére, hogy azonnal megkapta a legerősebb kilökődésgátló szereket, szombaton a CT közben leállt a szíve, pontosabban a teljes jobb szívkamra” – mesélte az édesanya elcsukló hangon.

Fannot hatszor élesztették újra, de szerencsére sikerült visszahozni őt az életbe. A fiatal lányt ezt követően altatásban tartották, de az állapota biztató volt. Édesanyja azonban most szörnyű hírről számolt be a Facebook-oldalán: Fanni szervezete sajnos feladta a küzdelmet.

Fájdalmas szível tudatjuk mindenkivel, hogy szeretett lányunk Fanni ma feladta a küzdelmet és az angyalok táborát erősíti!– írta a posztban az édesanya.

Continue Reading

Ajanlo

To Top