Connect with us

Egyéb

Dobj egy babérlevelet a kávédba, és várd meg, mi történik!

Dobj egy babérlevelet a kávédba, és várd meg, mi történik!

A kávé az egyik legnépszerűbb energiaital a világon. A kis kávébabok isteni illatúak, és megadják nekünk azt a vidámságot, amelyre annyira szükségünk van rohanó hétköznapjainkban.

De kiderül, hogy amellett, hogy élénkít, a kávé hasznos is lehet.

Nem egyszer megosztottuk veletek, hogyan lehet a reggeli kávét egészségesebb itallá tenni – egyes hölgyek egy kanál kókuszolajat tesznek bele, mások pedig egy kis csipet sót. Megint mások inkább hűtve isszák, mert úgy tartják, hogy megakadályozza a ráncok kialakulását. Ma egy másik népszerű kávéadalékot mutatunk be, nevezetesen a babérlevelet!

babérlevél

A babérlevél kávét az egyik legerősebb kávéitalnak tartják Amerikában. Jó reggelire inni, amikor a szervezetnek csak egy gyors lendületre van szüksége. Mi történik a testeddel, ha babérleveles kávét iszol?

Ez az ital gyorsan jóváhagyja, de ugyanakkor jelentősen növeli a vérnyomást. Ez különösen előnyös a hipotóniában (alacsony vérnyomás) szenvedők számára. Ilyenkor akár 75 ml-es kis adagokban is fogyaszthatnak babérleveles kávét, hogy elkerüljék az idegrendszer és az egész szervezet túlizgalmát – írja a healthifyme.

kávé babérlevéllel

Kávéfőzés babérlevéllel

Természetesen ennek az italnak az elkészítéséhez csak természetesen őrölt kávét használnak. A kávét a szokásos módon készítse el, csak 100 ml vizet használjon adagonként. A víz egy része elpárolog, egy része megmarad a szűrés után. Szűrje le a kész kávét egy pohárba, hogy a térfogata ne haladja meg a megengedettet (legfeljebb 75 ml).

Fontos, hogy ne vigyük túlzásba a babérlevelet a kávéban. Mártsd bele az italba, amíg még gőzölög. Tartsa a fűszert a kávéban, amíg meg nem szagolja az aromáját. Azonnal távolítsa el a babérlevelet, majd adjon hozzá cukrot a kávéhoz.

Kardiológus: Ez a legjobb kávé a szívnek és az ereknek Az elkészített kávét melegen igya a maximális hatás érdekében.

Fontos: A cikk nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és a szakemberrel való konzultációt!

Continue Reading

Ajanlo

To Top