Connect with us

Egyéb

Putyin berágott Magyarországra, jön az ellencsapás

Putyin berágott Magyarországra, jön az ellencsapás

Putyin berágott Magyarországra, jön az ellencsapás

Az orosz elnök döntése alapján a diplomata útlevéllel rendelkező magyarok sem léphetnek be vízummentesen Oroszországba mindaddig, amíg Budapest nem teszi meg a megfelelő lépéseket – írta meg az Index.

Egy csütörtökön megjelent rendelet szerint Oroszország kormánya szerződésszegés miatt felfüggesztette  a diplomata-útlevelekkel történő vízummentes utazásról szóló, Magyarországgal kötött megállapodást. A rendelet azt írja, Magyarország egy 2001-es megállapodást szegett meg, a felfüggesztés pedig egészen addig érvényes lesz, amíg Budapest nem teszi meg a megfelelő lépéseket.

hirdetés

Az eddigi megállapodás úgy szólt, hogy mindkét ország olyan állampolgárai, akik rendelkeznek diplomata- vagy szolgálati útlevéllel, 90 napig voltak jogosultak vízum nélkül a másik ország területére belépni, onnan kilépni, átutazni és ott tartózkodni.

A megállapodás határozatlan ideig érvényes, kivéve ha valamelyik fél ezt felmondja, a döntésről pedig diplomáciai úton tájékoztatja a másikat. Ezen kívül a dokumentumban az is szerepel, hogy bármelyik fél részben vagy egészben felfüggesztheti a megállapodás érvényességét „nemzetbiztonsági, közrendi vagy közegészségügyi okokból”.

Continue Reading

Ajanlo

To Top