Connect with us

Egyéb

A magyarok kedvenc húsfajtája brutálisan drágulni fog

A magyarok kedvenc húsfajtája brutálisan drágulni fog

Bár a vaj és a sajt ára csökkent, azonban minden más termék ára tovább emelkedik.

 

A jegybank legújabb elemzése szerint csak a második félévben várható érdemi inflációcsökkenés. Raskó György, az agrárközgazdász szerint a vaj már 15 százalékkal olcsóbb, mint tavaly év végén.  Orbán Viktor miniszterelnök nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az élelmiszer-árstopot csak akkor oldják fel, ha az infláció tartósan és meggyőzően lassul.

Az Európai Unióban a hús ára csúcsra emelkedett, főként az alacsony készletmennyiség miatt, amely kevésbé fedezi a keresletet.

A hús esetében egy 10 százalékos áremelkedés lehet, elsősorban a sertéshús árában, de hogy a baromfi ára sem csökken, az is egészen biztos– mondta el Raskó György

Az Agrárközgazdasági Intézet Piaci Árinformációs Rendszerének adatai szerint az elmúlt év során az import paradicsomok ára 30-40 százalékkal emelkedett, és jelenleg senki sem tudja pontosan megjósolni, hogy az áremelkedés meddig fog tartani.

 

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/a-szakember-riaszto-adatokat-kozolt-arrol-hogy-a-magyarok-kedvenc-husfajtaja-brutalisan-dragulni-fog/

Continue Reading

Ajanlo

To Top