Connect with us

Egyéb

Ez történik, ha felvágsz egy hagymát, és éjszakára a szobába teszed!

A hagyma kedvelt fűszernövény, és gyakorlatilag napi szinten fogyasztjuk. Azt is nagyon sokan tudják, hogy ez az aromás zöldség segíthet egyes betegségek megelőzésében, sőt akár tüneteik enyhítésében is. Azonban nem csak belsőleg alkalmazva válhat hasznunkra!

Az alábbiakban következik néhány praktika, hogyan hasznosíthatjuk a hagymát, és mi mindent tehet értünk!

Létezik egy régi népi praktika: egy hagymát éjszakára szeleteljünk fel, és tegyünk az ágyunk mellé, úgy, hogy nagyjából a fejünk magasságában legyen. Így a hagyma illóolajai támogatják az egészségünket, és fertőtlenítik a szoba levegőjét.

Másnap dobjuk el a hagymát, mivel méreganyagok halmozódnak fel benne (tehát ne együk meg!).

Ezzel a módszerrel közönséges meghűlés esetén gyorsíthatjuk a gyógyulást, és csökkenthetjük annak az esélyét, hogy családtagjaink is elkapják a betegséget. (Természetesen mindezt az orvosi gyógymódok mellett, és ne azok helyett alkalmazzuk!)

A vöröshagymát ugyanakkor emellett még számos módon használhatjuk:

Ha úgy érzed, közeledik a migrén, helyezz hagymapakolást a homlokodra, és ez sok esetben megelőzi a migrén tényleges kialakulását.

Hajhullás ellen apróra vágunk néhány hagymát, és egy kevés langyos vízzel elkeverjük, majd a pakolást a hajunkra tesszük, hogy befedjük a fejbőrünket. Mielőtt hajat mosnánk, hagyjuk rajta néhány percig.

Amennyiben végtagjaink hidegek, vágjunk apróra egy hagymát, majd forrázzuk le, várjuk meg, míg a főzet kihűlt, és a hideg végtagokat mossuk át vele alaposan!

Álmatlanság ellen is alkalmazhatjuk: vágjunk félbe egy hagymát, majd némi mézzel és egy kis tejjel főzzük fel a hagyma két felét. Mindezt fogyasszuk el este, mielőtt nyugovóra térnénk!

Közönséges megfázás esetén az apróra vágott hagymát 2 percig főzzük vízben. Várjuk meg, míg a főzet langyos nem lesz, és 5 percig inhaláljunk, úgy, hogy a lábas fölé hajolunk.

Ha fáj a torkunk, fogjunk egy nagyobb, vagy két kisebb friss hagymát, és daraboljuk szeletekre. Cukorral fedve egy kis edényben tegyük a hűtőbe.

Látni fogjuk, hogy nagyjából tizenkét órával később már édes levet eresztett. Ebből vigyünk be a szervezetünkbe napi többször egy egy teáskanálnyit. Ez a hagymalé torkunkon végigfolyva remekül enyhíti a torokfájás tüneteit, gyorsítja a gyógyulást!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is kipróbálhassák!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

 

A cikk forrása: https://tudnodkell.info/ez-tortenik-ha-felvagsz-egy-hagymat-es-ott-hagyod-ejszakara-a-szobaban/?fbclid=IwAR3lhaGaCL1c7fdGdf9obi02ngUZKlk0mVvIlt8cM3uxbtGi6OyKpYGIn2s

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top