Connect with us

Mindennapok

RENDKÍVÜLI: Hatalmas vonatbaleset történt, legkevesebb 32 ember meghalt – NAGY ERŐKKEL ZAJLIK A MENTÉS!

RENDKÍVÜLI: Hatalmas vonatbaleset történt, legkevesebb 32 ember meghalt – NAGY ERŐKKEL ZAJLIK A MENTÉS!

RENDKÍVÜLI: Hatalmas vonatbaleset történt hajnalban, legkevesebb 32 ember meghalt

Összeütközött egy személyszállító és egy tehervonat!

Hatalmas vonatbaleset történt Görögországban, legkevesebb 32 ember meghalt

Összeütközött egy személyszállító és egy tehervonat Görögországban, legalább 32 ember meghalt, további 85 megsérült – adta hírül szerdán az I Kathimerini.

A szerencsétlenség kedden nem sokkal éjfél előtt történt az észak-görögországi Tempi közelében. Az ütközés miatt több vagon is kisiklott, és legalább három lángokban tört ki. Az Athénból Szalonikibe tartó vonaton körülbelül 350-en utaztak – közölte a Hellenic Train görög magán vasúttársaság (amelyet az FS olasz állami vasúttársaság üzemeltet).

A mentési műveletekbe a hadsereget is bevonták, a mentőegységek vad iramban kutattak túlélők után a kisiklott, füstölgő roncsok között. Túlélők elmondása szerint több utas is kivágódott az ablakon az ütközés következtében, míg mások kétségbeesetten próbálták meg kiszabadítani magukat a roncsok közül.

A baleset éppen a Thesszáliát Makedóniától elválasztó Tempi-völgy bejáratánál történt. Kósztasz Agorasztósz, a thesszáliai térség kormányzója a Szkai görög televíziónak nyilatkozva elmondta, a vonatok nagy sebességgel, frontálisan ütköztek össze egymással.

A sérülteket kórházba szállították a közeli Lárisza városába, kórházi illetékesek elmondása szerint az oda szállított

53 sérült közül 25 súlyos sérüléseket szenvedett.

Vaszílisz Varthakojiánnisz, a görög tűzoltóság szóvivője közölte, a mentési folyamat az ütközés súlyossága miatt rendkívül nehéz körülmények között zajlik.

Az ütközés okát egyelőre nem tudni, a rendőrség két vasút illetékest kihallgatott már.

Continue Reading

Ajanlo

To Top