Connect with us

Egyéb

Betiltotta a kormány a TikTok használatát! Meg is indokolták – ÍME a részletek:

Betiltotta a kormány a TikTok használatát! Meg is indokolták – ÍME a részletek:

Betiltotta a kormány a TikTok használatát! Meg is indokolták – ÍME a részletek:
Az adatvédelmi hatóságok vizsgálatot folytatnak a kínai alkalmazás adatgyűjtési eljárásával kapcsolatban.Itt a vége: a kanadai kormány hétfőn megtiltotta a TikTok kínai alapítású videómegosztó alkalmazás használatát a hivatalos, kormányzati eszközökön adatvédelmi aggályokra hivatkozva. A döntés értelmében az állami alkalmazottak a továbbiakban nem használhatják a kínai tulajdonú videómegosztó alkalmazást egyetlen olyan eszközökön sem – beleértve a mobiltelefonokat is –, amelyeken hivatalos alkalmazások futnak. A kormányzati kiadásokat felügyelő miniszter közleményben tudatta, hogy a TikTok adatgyűjtési módszere jelentős hozzáférést biztosít a telefonokon található tartalmakhoz.

A TikTok szóvivője csalódottságát fejezte ki a döntést illetően, és visszautasította a vádakat. A cég szerint az alkalmazás betiltása során nem közöltek konkrét biztonsági aggályokat és a döntés előtt nem léptek kapcsolatba velük.
A kanadai adatvédelmi hatóságok közös vizsgálatot folytatnak a kínai alkalmazás adatgyűjtési eljárásával kapcsolatban, mivel aggályok merültek fel a felhasználók személyes adatainak kezelésével kapcsolatban.Az intézkedése miatt további feszültség keletkezhet Kanada és Kína viszonyában. Ottawa és Peking viszonya igen feszült volt az elmúlt időszakban, tavaly novemberben a kanadai rendőrség nyomozást indított, mert a feltételezések szerint Kína megpróbálta befolyásolni a kanadai választásokat. Peking tagadta a vádakat, és arra szólította fel Kanadát, hogy hagyjon fel Kína rágalmazásával és besározásával.

Nem Kanada az első ország, amely korlátozza a TikTok használatát. Tavaly decemberben az amerikai Kongresszus felsőháza már a TikTok részleges betiltásáról fogadott el törvényt, és nemrég az alkalmazás törlését sürgette a Google és Apple áruházából egy demokrata párti amerikai szenátor nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva. Hétfőn a washingtoni Fehér Ház 30 napot adott az app eltávolítására a kormányzati eszközökről. Az Európai Bizottság múlt csütörtökön az intézmény informatikai biztonságának javítása érdekében tiltotta meg munkatársai számára a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás használatát a vállalati eszközökön és a mobileszköz-szolgáltatásába bevont személyes eszközökön egyaránt. Az intézkedés célja a szervezet szerint az Európai Bizottság birtokában lévő adatok és információk védelme volt, valamint az, hogy megóvják az intézményt a kiberbiztonsági fenyegetésektől és az olyan tevékenységektől, amelyek a testület elleni kibertámadásokhoz vezethetnek.

Forrás

A cikk forrása: https://www.magyar-sajto.com/2023/02/betiltotta-kormany-tiktok-hasznalatat.html

Continue Reading

Ajanlo

To Top