Connect with us

Egyéb

Döntött a kormány: betiltják a TikTok-ot!

Döntött a kormány: betiltotta a TikTok használatát

Az adatvédelmi hatóságok vizsgálatot folytatnak a kínai alkalmazás adatgyűjtési eljárásával kapcsolatban.

Itt a vége: a kanadai kormány hétfőn megtiltotta a TikTok kínai alapítású videómegosztó alkalmazás használatát a hivatalos, kormányzati eszközökön adatvédelmi aggályokra hivatkozva. A döntés értelmében az állami alkalmazottak a továbbiakban nem használhatják a kínai tulajdonú videómegosztó alkalmazást egyetlen olyan eszközökön sem – beleértve a mobiltelefonokat is –, amelyeken hivatalos alkalmazások futnak. A kormányzati kiadásokat felügyelő miniszter közleményben tudatta, hogy a TikTok adatgyűjtési módszere jelentős hozzáférést biztosít a telefonokon található tartalmakhoz.

tikTok
Fotó:   Pixabay

A TikTok szóvivője csalódottságát fejezte ki a döntést illetően, és visszautasította a vádakat. A cég szerint az alkalmazás betiltása során nem közöltek konkrét biztonsági aggályokat és a döntés előtt nem léptek kapcsolatba velük.
A kanadai adatvédelmi hatóságok közös vizsgálatot folytatnak a kínai alkalmazás adatgyűjtési eljárásával kapcsolatban, mivel aggályok merültek fel a felhasználók személyes adatainak kezelésével kapcsolatban.

Az intézkedése miatt további feszültség keletkezhet Kanada és Kína viszonyában. Ottawa és Peking viszonya igen feszült volt az elmúlt időszakban, tavaly novemberben a kanadai rendőrség nyomozást indított, mert a feltételezések szerint Kína megpróbálta befolyásolni a kanadai választásokat. Peking tagadta a vádakat, és arra szólította fel Kanadát, hogy hagyjon fel Kína rágalmazásával és besározásával.

Nem Kanada az első ország, amely korlátozza a TikTok használatát. Tavaly decemberben az amerikai Kongresszus felsőháza már a TikTok részleges betiltásáról fogadott el törvényt, és nemrég az alkalmazás törlését sürgette a Google és Apple áruházából egy demokrata párti amerikai szenátor nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva. Hétfőn a washingtoni Fehér Ház 30 napot adott az app eltávolítására a kormányzati eszközökről. Az Európai Bizottság múlt csütörtökön az intézmény informatikai biztonságának javítása érdekében tiltotta meg munkatársai számára a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás használatát a vállalati eszközökön és a mobileszköz-szolgáltatásába bevont személyes eszközökön egyaránt. Az intézkedés célja a szervezet szerint az Európai Bizottság birtokában lévő adatok és információk védelme volt, valamint az, hogy megóvják az intézményt a kiberbiztonsági fenyegetésektől és az olyan tevékenységektől, amelyek a testület elleni kibertámadásokhoz vezethetnek.

 

 

A cikk forrása: https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/02/dontott-a-kormany-betiltotta-a-tiktok-hasznalatat?utm_medium=social&utm_campaign=borsonline&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR03XV-7upLISIjGbvVlJEX13VEukvlO971d2Rc6yD-ywdg_gOcZggRWr9k#Echobox=1677584383

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top