Connect with us

Egyéb

Drámai részletek az ausztriai halálos balesetről: munkába indult a három magyar, amikor a buszba csapódtak

Rami és Niki azonnal meghaltak, Danival még elértek a kórházba, de nem tudtak rajta segíteni.

Drámai részletek az ausztriai halálos balesetről: munkába indult a három magyar, amikor a buszba csapódtak

Rami és Niki azonnal meghaltak, Danival még elértek a kórházba, de nem tudtak rajta segíteni.

A kis fekete Volkswagen irányíthatatlanul sodródott a keskeny úton. A sofőr hiába tekerte a kormányt, hiába nyomta a féket, semmi nem történt. A szembe sávban jövő busz pillanatok alatt került ijesztően közel, aztán már csak a csattanás volt, majd a csend… a Salzburg alatt futó B164-es utat pedig lassan újra fehér lepelként takarta be a hó.

Amikor az osztrák tűzoltók, rendőrök és mentők a helyszínre értek, azt látták, hogy a busz az árokban hever, a kis magyar rendszámú VW pedig szinte beleékelődött a nagy járműbe, a kocsi orra konzervdobozként gyűrődött össze. Utasai mind eszméletlenül feküdtek a roncsban, csak a személyszállító monstrum sofőrje adott egyértelmű életjeleket. A VW-ban három magyar ült: a fiatal sofőr, Dániel, valamint két utasa, Ramóna és Niki. Mindhárman Zell am See mellett dolgoztak egy szállodában, szezonális munkásként.

– A baleset okát az igazságügyi szakértők vizsgálják – tájékoztatta a Blikket a salzburgi rendőrség. – Az elsődleges adatok alapján annyit tudni, hogy a kocsi sofőrje elveszítette uralmát az autó felett és a szemből érkező busznak ütközött. A végleges eredményről a baleseti jegyzőkönyv elkészülte után tudunk beszámolni.

Annyi biztos, hogy amikor a buszsofőr meglátta a vele szemben az úton sodródó VW-t, ki akart térni a magyarok autójának útjából, de már későn próbált korrigálni, összeütköztek. A jármű nem szállított utasokat. Az 51 éves vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba szállították, hiába érkezett azonban három mentőhelikopter is a helyszínre, a két magyar nőn már nem tudtak segíteni, a roncsban lelték halálukat. A 25 éves sofőrt, Dánielt tűzoltók vágták ki a roncsból és bár vele még eljutottak a kórházba, nem sokkal később ő is életét vesztette.

Szörnyű buszbaleset történt Salzburgban: magyarok halhattak meg a tragédiában – fotó

Szörnyű buszbaleset történt Salzburgban: magyarok halhattak meg a tragédiában – fotó

Elértük a fiatalember egyik legjobb barátját, aki döbbenten áll a történtek előtt.

– Dani profi sofőr volt, a kocsiján pedig téli gumik voltak – mondta a barát. – Reggel együtt indultak munkába a kolléganőivel. Mi úgy tudjuk, az okozhatta a tragédiát, hogy éjjel lefagyott az út, arra pedig ráesett a hó, így lehetetlen volt észrevenni, hogy jeges. A család teljesen összetört, amikor meghallotta a hírt, de bővebb tájékoztatást még senki sem kapott.

A B164-esne ezt a szakaszát sokan kimondottan veszélyesnek, alattomosnak, sőt halálútnak tartják. Télen rendszeresen lezárják lavinaveszély miatt – ilyenkor kimondottan életveszélyes – vagy azért, mert egyszerűen járhatatlanná válik, annyira csúszós. Idén mindössze néhány hete engedték rá újra a forgalmat, február elején még zárva volt.

Kormányozzon, amerre csúszik

Ha tudjuk, hogy jeges az út, ám mégis kénytelenek vagyunk autóba ülni, a következő tanácsok segíthetnek:

– Hagyjuk a lehető legnagyobb követési távolságot az előttünk haladó mögött: ez akár tízszer annyi is lehet, mint száraz úton

– Ha megcsúszik az autó, kormányozzunk arra, amerre a hátulja elindul, így valamennyire visszanyerhetjük a tapadást

– Soha ne engedjük el a kormányt és ne nyomjunk padlóféket, mert ez blokkolja a kereket, amitől a kocsi irányíthatatlan lesz

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Salzburg

Ausztria

buszbaleset

Volkswagen

tragédia

Blikk extra

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top