Connect with us

Mindennapok

Ez a 4 szobanövény hatékonyan távol tartja a penészt az otthonodtól

Ez a 4 szobanövény hatékonyan távol tartja a penészt az otthonodtól

A penészesedés sokak életét megkeseríti, különösen a konyhában és a fürdőszobában, az ablakok körül. Kertészeti szakértők szerint bizonyos fajok hatékonyan csökkentik a penészesedés fő okát, a páratartalmat, méghozzá azáltal, hogy a nedvességet a leveleiken keresztül szívják fel. Mondjuk, melyek azok a dísznövények, amelyek meggátolják a penész kialakulását.

1. Vitorlavirág

Magas páratartalom mellett, az árnyékban érzi magát a legjobban, ideális választás a penészesedésre hajlamos területeken. Minél nagyobb a növény, annál hatékonyabban gátolja meg a penész kialakulását. Tartsa távol a háziállatoktól, mivel a levelei lenyelés esetén mérgezőek.

2. Közönséges borostyán

Ideális növény a fürdőszobába vagy a konyhába, mivel a párás környezetet szereti, és nem bánja az árnyékot. Tanulmányok kimutatták, hogy hatékonyan távolítja el a levegőben szálló benzolt, triklór-etilént, formaldehidet, valamint a penészt. Ne öntözze túl, de földjét tartsa mindig nedvesen. Levelei mérgezőek az állatokra.

3. Pálmák

Egzotikus, dús levelei miatt rendkívül jól mutatnak minden helyiségben, de ideálisak a penészgombák elűzésére is. Nagy levelei képesek felszívni a levegő nedvességét, és más gyakori szennyező anyagokat is képesek kiszűrni. Bizonyos fokú szárazságot is elviselnek, ezért kezdőknek is ajánlott.

4. Anyósnyelv

Kiválóan alkalmasak a pára felszívására, erős fényben és meleg hőmérsékleten nőnek a legjobban. Jól tűri akár az elhanyagolást is. Ezért ideális növény kezdőknek. Ne öntözze túl, várja meg, amíg a föld felülete megszárad, mielőtt ismét öntözné.

www.express.co.uk

Continue Reading

Ajanlo

To Top