Connect with us

Egyéb

Így kúráltam ki a rothadásból az orchideámat: mostanra valósággal elborítják a virágok!

Az Orchidea ápolása nem mindig egyszerű, sokan körülményesnek tartják. Több olyan háziasszonyt is ismerek, aki a legdrágább bolti szereket vásárolta össze, azonban, mivel nem alkalmazta azokat megfelelő módon, mégis rothad, és sosem borul virágba az Orchideája.

Most egy olyan egyszerű megoldást javaslok, amely egyszerűen összeállítható, otthon elkészíthető házi tápoldat segítségével oldja meg a problémát. Ha ezt használod, és betartasz bizonyos alapvető utasításokat, az Orchidea nem fog rothadni, és igen hamar virágba borul.

A fokhagyma olyan olajokat tartalmaz, amelyek gátolják a különböző ártalmas mikroorganizmusok szaporodását, és bizonyos mértékig fertőtlenítő hatással is bírnak:

Fél liter víz, Fél Borkősav tabletta és 6 gerezd fokhagyma felhasználásával remek házi tápoldatot készíthetünk az Orchideánk számára.

A tablettát fél liter forró vízben összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és így hagyjuk állni egy teljes napig. Ezután tegyük bele cserepestől az Orchideát egy nagyobb edénybe, engedjük föl kétharmadig vízzel, majd adjuk hozzá a tápoldatunkat. Hagyjuk 2 órán keresztül állni.

A maradék tápoldatunkat nyugodtan használhatjuk növények öntözésére, az öntöző vízhez keverve.

Ha havi kétszer megismételjük ezt az eljárást, az Orchidea meghálálja majd: a rothadás helyrejön, a növény pedig sokkal jobban fejlődik, és sokkal több virágot hoz!

Amire még figyeljünk, hogy ne rothadjon el az orchideánk törzse/gyökere: ne öntözzük túl a növényt. Egyrészt az orchidea jelzi, hogy mikor van vízre szüksége, mert olyankor a léggyökerek színe szürkésebbé válik. Másrészt érdemes úgy öntöznünk, hogy vízbe állítjuk, benne hagyjuk egy félóráig, majd leöntjük a vizet (amennyi vízre a növényünknek szüksége van, azt ennyi idő alatt felveszi.).

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

 

A cikk forrása: https://tudnodkell.info/rothadasbol-az-orchideamat/?fbclid=IwAR0sB4k2wDpD3YJ97DQmg9hrtA0rf0-d0aGeU_2TL_g2RkkWQ3eeyp7e90E

Continue Reading

Ajanlo

To Top