Connect with us

Egyéb

Egy kardiológus szavai: ez a szívbetegség leggyakoribb tünete, mégsem tudnak róla a betegek!

Egy kardiológus szavai: ez a szívbetegség leggyakoribb tünete, mégsem tudnak róla a betegek!

A fülcimpa mérete és formája minden embernél más és más, azonban, ha az alábbi képen látható elváltozást észleled a fülcimpádon, akkor ajánlott orvoshoz fordulnod.

Vannak olyan emberek, akiknek a fülcimpája szemmel láthatóan ketté van osztva egy kis vonal által. Ez az a jel, ami arra utal, hogy lehetséges, hogy szívproblémákkal küzd az illető. Ha ilyen kis barázdát észlelsz a füleden, még mielőtt nagyon kétségbeesnél, keress fel egy szakembert.

Az úgynevezett Frank-jel, évekkel előre jelzi a szívbetegséget. 1973-ban dr. Frank Sanford tüdőgyógyász egy cikket írt a New England Yournal of Medicine szaklapnak, melyben rávilágít, hogy kutatások alapján arra a következtetésre jutottak, hogy összefüggés van a szívbetegségek, és a fülcimpán található vonalka között.

Frank Sanford szerint a fülkagyló nyílásától a fülcimpáig tartó vonal előre jelezheti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását, a cukorbetegséget, de a korai öregedést is. Később még számos tanulmány készült ezzel kapcsolatosan, de egyik sem tudott egyértelmű magyarázatot adni.

A kutatók szerint az összefüggést feltehetőleg az okozhatja, hogy a szívizom, és a fülcimpa anyaga genetikailag hasonló. Egy másik elmélet szerint a nem megfelelő vérkeringés következtében alakulhat ki a kis vonal.

Egy 2014-es kutatás alapján magas vérnyomással kezelt férfiak esetében szinte mindenkinél fellelhető volt a Frank-vonal, és a szívkoszorú bal oldala nem működött megfelelően.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/egy-kardiologus-szavai-ez-a-szivbetegseg-leggyakoribb-tunete-megsem-tudnak-rola-a-betegek/

Continue Reading

Ajanlo

To Top