Connect with us

Egyéb

„Vissza a konyhába, szukák!” – két vereség után gyűlöletáradat zúdul a magyar női fociválogatottra

Egy felkészülési tornán a románoktól 2-1-re, a finnektől pedig 8-0-ra kapott ki a magyar csapat. A kommentek között elszabadultak az indulatok, sokak szerint az MLSZ-nek külön Instagram-oldalt kéne indítania a női válogatottnak.

Románia, Finnország és Horvátország mellett a magyar női labdarúgó-válogatott is részt vesz a Cyprus Women’s Cup nevű felkészülési tornán. A négycsapatos, kvázi tét nélküli torna mérkőzései február 16-án kezdődtek meg a Románia-Magyarország találkozóval, a meccs 2-1 román győzelemmel zárult. A végeredményről beszámolt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Instagram-oldala is. A bejegyzés alatt számos kommentelő bosszús volt a végeredmény miatt, sok olyan hozzászólás érkezett, amiben szégyennek nevezték a magyar csapat teljesítményét.

View this post on Instagram

A post shared by Hungarian Football Federation (@mlsztv)

A hangulat összességében ekkor még inkább volt románellenes, mint nőgyűlölő, de a második meccs után ez megfordult.

A torna második meccsén a magyar csapat Finnországgal találkozott, a mérkőzés 8-0-s, fölényes finn győzelemmel ért véget. A találkozó végén az MLSZ Instagram-posztja alatt ekkor szabadultak el az indulatok. A kommentek között sokan elkezdték azt firtatni, hogy a női játékosok miért akarnak hasonló fizetést kapni, mint a férfiak. Voltak olyanok is, akik szerint az MLSZ-nek be sem kellene számolnia a női csapat eredményeiről.

„Vissza a konyhába, szukák!” – két vereség után gyűlöletáradat zúdul a magyar női fociválogatottra
Fotó: Instagram
View this post on Instagram

A post shared by Hungarian Football Federation (@mlsztv)

A poszt alatt megjelentek egészen durva, nőgyűlölő hozzászólások is, egy kommentelő például azt írta, hogy a nőktől nincs mit várni, ez sem az ő sportjuk, de olyan felhasználó is akadt, aki úgy fejezte ki a véleményét, hogy

Vissza a konyhába, szukák!

Ez a komment egyébként már egy olyan poszt alá érkezett, amely a súlyos vereség után élesedett és a női válogatott csapattagjait ábrázolta.

View this post on Instagram

A post shared by Hungarian Football Federation (@mlsztv)

Az erőviszonyok fényében túl nagy meglepetés nem született, tekintve, hogy a FIFA világranglistáján a magyar női válogatott a 40., Románia a 36., míg Finnország a 31. helyen áll, a magyar csapat tehát két valamivel erősebb riválisától kapott ki egy felkészülési tornán. A harmadik meccset február 22-én rendezik, akkor a válogatott a világranglista 60. helyén álló Horvátországgal fog megmérkőzni.

Megkérdeztük az MLSZ-t, hogy miként védik a válogatott sportolókat a rájuk zúduló gyűlöletáradatról, illetve hogy a közösségi médiás platformjaikon milyen moderálási gyakorlatot követnek. 

Kérdésünk elküldése után a gyalázkodó kommentek nagy része eltűnt az oldalról, az egyik 22 órája megjelent poszt alatt a több mint száz kommentből mindössze néhány maradt látható. Kérdésünkre a szövetség egyelőre nem válaszolt, amint megteszi, frissítjük a cikkünket.

Nyitókép: MLSZ / Instagram

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top