Connect with us

Egyéb

Megsérült a törökországi romok között Gogó, a HŐS magyar mentőkutya – Gyors gyógyulást, négylábú HŐS! ❤️

Megsérült a törökországi romok között Gogó, a HŐS magyar mentőkutya – Gyors gyógyulást, négylábú HŐS! ❤️

Szomorú hírt közölt a Kutyákkal az Életért Alapítvány Gogóról, a mentőkutyáról, aki éppen Törökországban teljesít szolgálatot.

Keresés közben, a törökországi romok között baleset érte az egyik segítőkutyát, Gogót. A Kutyákkal az Életért Alapítvány arról számolt be, hogy a négylábú hőst a csapat munkatársai azonnal ellátták, de egyelőre bizonytalan, hogy visszatérhet-e a terepre. 

A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja, közöttük a Kutyákkal az Életért Alapítvány két jászberényi és egy miskolci mentőkutyás párosa hétfőn este érkezett a katasztrófa helyszínére.

Az elmúlt napokban négy órás váltásban dolgoztak a szakemberek keresőkutyáikkal, akár a mínusz 9 fokos éjszakai hidegben, akadozó áram- és vízellátás mellett, tartva az utórengések okozta mozgásoktól. A legfontosabb támpont a keresőkutyák jelzése, akik fáradhatatlanul kutatnak az emberek után – idézte az alapítvány közleményét a Blikk.

Azt írták, a szűk rések és a törmelékek között sokszor még a legtapasztaltabbaknak is nehéz és veszélyes a bejutás, a feltárás során óhatatlanul is történhetnek baleset. 

Gogó keresés közben, a romokon szenvedett sérülést, a 2 lábujja közötti úgynevezett úszóhártya sérült meg. A mentőcsapat azonnal ellátta és bekötözte a sérült lábat, Gogó jelenleg sajnos nem bevethető a mentési munkák során.

Nem kérdés, hogy a lelki és fizikai megterhelés igen nagy, a profi kiképzésen átesett kutyákat éles helyzetben így is érheti baleset. Az alapítvány magyarországi bázisán felállított speciális, műromként funkcionáló Mentőkutya Kiképzőbázison tökéletesen modellezik egy valódi katasztrófa körülményeit, ám váratlan helyzetek így is adódhatnak, amelyekre nehéz felkészülni – írja az Életért Alapítvány sajtóközleményében.

Továbbra is túlélők után kutatnak a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 egészségügyi és kutató-mentőcsapatának tagjai Hatay városában.
A romok alatt rekedtek túlélési esélye percről percre csökken, de nem adják fel és mindenkiben él a remény, hogy találnak még élő embereket az összedőlt épületek fogságában. Bár már rettentően fáradt a csapat, a megterhelő napok ellenére szerencsére jól vannak, kivéve Gogot. Sajnos keresés közben elvágta a lábát, így ő jelenleg kényszerpihenőn van.
Drukkoljatok, hogy legyen még sok sikeres mentése a mi hőseinknek!
Ne hagyd elveszni adód 1 %-át! Rendelkezz róla!
Köszönjük, ha minket tisztelsz meg bizalmaddal!
Adószámunk: 18838972-1-16
Letölthető rendelkező nyilatkozat:
https://segitokutya.eu/szja-2022-landing/
Ha más módon is lehetőséged van támogatni alapítványunk küldetését, a következő linken minden fontos információt megtalálsz hozzá.
https://segitokutya.eu/tamogatasi-formak/
Köszönjük megtisztelő bizalmadat és esetleges adományodat!

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/megserult-a-torokorszagi-romok-kozott

Continue Reading

Ajanlo

To Top