Connect with us

Egyéb

Remek immunerősítő, enyhíti a gyomorpanaszokat és a gyulladást, oldja a görcsöt és még sok minden mást is tehet értünk…

Remek immunerősítő, enyhíti a gyomorpanaszokat és a gyulladást, oldja a görcsöt és még sok minden mást is tehet értünk…

Őszies, kellemes illatával és édeskés, fanyar aromájával a birsalma kissé alábecsült gyümölcs a konyhában, pedig könnyen lehet belőle ízletes és finom fogásokat készíteni. Fedezd fel velünk a legegyszerűbb módjait annak, hogy idén ősszel se hagyd ki a birs fogyasztását!

[

]

1. Lekvárként mindenki imádni fogja – a birsalma és a cukor nyerő kombináció, főként ha pár csepp citromlé és néhány alma vagy dió is adódik hozzá. Az eredmény pedig a lehető legízletesebb befőtt, amit eltehetsz télire: a lekvár, dzsem, marmeládé, nevezd ahogy akarod!

2. Birsalma-vaj – tudtad, hogy a birsből vajat is készíthetsz, ha cukorral együtt megfőzöd, majd alaposan lecsorgatod, míg vastag krémes masszává nem áll össze, ami a hűtőszekrényben megszilárdulva vaj-állagú lesz? Szerintünk megér egy próbát, főként ha pirított kenyérrel és gőzölgő teával fogyaszthatjuk! Kell ennél kényeztetőbb egy hűvös téli reggelre?

3. Pite, sütemény, palacsinta – mind-mind birsalmából! Ez a gyümölcs is éppúgy beleillik minden egyet süteménybe, palacsintába vagy pitébe, melyhez eddig más őszi gyümölcsöt használtál. A szilvát, almát, körtét vagy sütőtököt helyettesítsd birssel, és meglátod mennyire ízlik majd a családnak!

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/eletmod-egeszseg/remek-immunerosito-enyhiti-a-gyomorpanaszokat

Pages: 1 2

Continue Reading

Ajanlo

To Top